سئو درون صفحهای (On Page SEO) چیست؟ + عوامل موثر
زمان مطالعه: ۶ دقیقه
- سئو درون صفحه ای چیست؟
- عوامل موثر بر سئوی درون صفحه ای یا On Page SEO
- 1. محتوا و کلمات کلیدی (Keywords/Body Content)
- 2. بالا بردن سرعت لود سایت (Page Speed Optimization)
- 3. لینک سازی داخلی ( Internal Links )
- 4. ریسپانسیو یا واکنش گرا بودن ( Mobile Optimization )
- 5. اطلاعات کامل درمورد الگوریتمهای گوگل
- 6. تگ تصاویر
- 7. طراحی زیبا و رعایت ترتیب
- 8. عنوانهای جذاب
- 9. بهبود تجربه کاربری (User experience)
- کلام آخر
عوامل مختلفی در سئو وبسایت تاثیر گذار هستند و رعایت همه آنها برای رشد سئو وبسایت واجب و ضروری است، وقتی از سئو حرف میزنیم در واقع درمورد مجموعهای از فعالیتهایی حرف میزنیم که باعث بهینهشدن وبسایت برای موتورهای جستجو میشوند، یعنی بهتنهایی نمیتوانند تاثیر خاصی داشته باشند؛ اما در کنار هم میتوانند تاثیر خیلی زیادی داشته باشند و وبسایت شما را به صفحه اول گوگل ببرند، رعایت نکتههایی که در مقاله سئو تکنیکال و سئو بیرون صفحهای در مورد آنها صحبت کردیم در کنار سئو درون صفحهای میتواند به طور عجیبی رتبه وبسایت شما را افزایش دهد، در ادامه با غرفهچی همراه باشید تا به طور کامل با سئو درون صفحهای و نکات آن آشنایی پیدا کنید.
#سئو درون صفحه ای چیست؟
سئو درون صفحه یا On Page SEO، بهینهکردن صفحات داخل وبسایت یا مجموع کارهایی است که میتوانیم درون وبسایت انجام دهیم تا رتبهی بالاتری در گوگل به دست بیاوریم، فعالیتهای درون وبسایت شامل تولید محتوا با استفاده از کلمات کلیدی، لینکسازی داخلی و افزایش سرعت لود صفحهها میشود. انجامدادن همه این کارها بهدرستی باعث میشود سئو وبسایت پیشرفت کرده و به صفحات اول گوگل منتقل شود.
اگر قصد دارید سئو درون صفحهای وبسایت خود را بالا ببرید باید عوامل موثر بر آن بشناسید و آنها را در وبسایت خود پیاده کنید تا بتوانید رتبههای بهتری را در گوگل کسب کنید.
#عوامل موثر بر سئوی درون صفحه ای یا On Page SEO
#1. محتوا و کلمات کلیدی (Keywords/Body Content)
سئو محتوا یکی از عواملی است که در سئو درون صفحهای تاثیر گذار است، برای بهینهکردن صفحات وبسایت کاری که باید انجام دهید این است که محتوای کاربردی تولید کنید و در محتوای خود جواب سوالات و دغدغههای کاربران را بدهید، کاربران در اینترنت به دنبال جواب سوالات خود و پر کردن جاهای خالی ذهنشان هستند پس محتوای شما باید این جاهای خالی را برای کاربر پر کند تا محتوای کاربردی شناخته شود، علاوه بر این در محتوای خود باید از کلمات کلیدی یعنی کلماتی که بیشتر توسط کاربران سرچ میشوند استفاده کنید، این کار به بهبود و رشد صفحه شما کمک میکند. علاوه بر این برای انتشار محتواهای خود تقویم محتوا در نظر بگیرید.
#2. بالا بردن سرعت لود سایت (Page Speed Optimization)
اگر لود شدن صفحه سایت طول بکشد کاربران را خسته میکند و خیلی وقتها منتظر لود شدن صفحه نمیمانند و وبسایت شما را ترک میکنند، این اتفاق باعث میشود گوگل به این پی ببرد که محتوای وبسایت شما برای کاربر جذاب نیست و نمیتواند انتظارات کاربر را برآورده کند، پس پایینبودن سرعت وبسایت باعث میشود وبسایت شما رشد نکند و شاید حتی رتبه شما در گوگل با افت شدیدی مواجه شود. با بالا بردن سرعت وبسایت رضایت کاربران خود را افزایش میدهید و تجربه کاربری خوبی میسازید. برای بالا بردن سرعت وبسایت خود میتوانید از هاستهای پرسرعت استفاده کنید و محتوای وبسایت خود را بهینه کنید.
#3. لینک سازی داخلی (Internal Links)
لینکسازی داخلی برای سئو وبسایت بسیار مهم است و باید آن را جدی بگیرید، بعد از اینکه محتواهایتان را تولید کردید برای آنها لینکسازی داخلی انجام دهید و کاربر را به صفحات دیگر سایت خود بکشانید، به طور مثال اگر در محتوای مربوط به سئو از کلمهی SSL استفاده کردید از این کلمه به محتوایی که مربوط به SSL است لینک دهید تا کاربر آن را هم مطالعه کند. با این کار هم صفحات دیگر وبسایتتان بازدید میگیرند هم کاربر زمان بیشتری را در سایت شما میماند.
#4. ریسپانسیو یا واکنش گرا بودن (Mobile Optimization)
امروزه استفاده از تلفنهای همراه بیشتر از قبل شده است و مردم برای انجام بیشتر کارهای خود از تلفن همراه استفاده میکنند، ازاینرو تعداد کاربرانی که از طریق تلفن همراه از گوگل استفاده میکنند همافزایش یافته است، پس اینکه طراحی وبسایت بهگونهای باشد که بهراحتی در تلفن همراه نمایش داده شود نکتهی مهمی است، به همین دلیل گوگل به واکنش گرایی یا همان ریسپانسیو بودن اهمیت زیادی میدهد و مشخصاً رتبهی وبسایتی که طراحی واکنشگرا دارد از وبسایتی که طراحی واکنشگرا ندارد بالاتر میرود.
#5. اطلاعات کامل درمورد الگوریتمهای گوگل
گوگل هرروزه الگوریتمهای جدیدی ارائه میکند که رعایتکردن هر یک از آنها هر چند کار سختی نباشد در سئو سایت شما تاثیر دارد، پس اینکه شما درمورد تمام الگوریتمهای گوگل اطلاعات کامل داشته باشید و همهی آپدیتهای گوگل را دنبال کنید به شما کمک میکند خیلی بهتر بتوانید سئو وبسایت خود را بالاتر ببرید تا بتوانید رتبههای خوبی در گوگل کسب کنید.
#6. تگ تصاویر
همه تصاویری که در وب سایت خود بارگذاری میکنید باید شامل Alt tag باشند که اگر عکسی برای کاربر بارگذاری نشد Alt tag برای آنها نمایش داده شود و کاربر به این پی ببرد که عکس درمورد چه موضوعی است، علاوه بر Alt tag نکتهی دیگری که باید درمورد تصاویر رعایت کنید توضیحات زیر تصویر است، شما در این توضیحات باید شرح دهید این عکس چه موضوعی را پوشش میدهد.
#7. طراحی زیبا و رعایت ترتیب
بهطورکلی اولین چیزی که در وبسایت نظر کاربر را جلب میکند طراحی آن است و اگر کاربر جذب طراحی وبسایت شما شود تصمیم به گشتوگذار در آن میگیرد، پس هر چه وبسایت شما طراحی زیباتری داشته باشد کاربر علاقهی بیشتری به ماندن در وبسایت پیدا میکند.
#8. عنوانهای جذاب
بعد از طراحی، عنوانها اولین چیزهایی هستند که در صفحه محتوا توجه کاربر را جلب میکنند، اگر عنوانهای جذاب و کاربردی بنویسید کاربر به خواندن محتوا ترغیب میشود و فوراً وبسایت شما را ترک نمیکند، هرچقدر کاربر وقت بیشتری را در وبسایت شما بگذراند تاثیر مثبت آن در سئو داخلی وبسایت شما بیشتر میشود و گوگل به کاربردیبودن وبسایت شما پی میبرد. برای پیدا کردن عنوانهای جذاب میتوانید از هوش مصنوعی کمک بگیرید.
#9. بهبود تجربه کاربری (User experience)
سئو محتوا نه تنها به معنای بهینهسازی محتوا برای موتورهای جستجو است، بلکه نیازمند بهینهسازی برای تجربه کاربری نیز است.که علاوه بر سرعت بارگذاری صفحه و ارائه محتوای مفید و جذاب، بخش زیادی از آن مرتبط با بهبود خوانایی ، دسترسیپذیری (Accessibility)، فواصل مناسب المانهای وبسایت و استفاده از دستورات ساده، واضح، مفید و قابل فهم (UX Writing) برای کاربران میشود.
#کلام آخر
در این مقاله تمام عواملی که بر سئو داخلی تأثیرگذار هستند را بررسی کردیم و آنها را توضیح دادیم، با رعایت الگوریتمهای گوگل و عواملی که بر سئو وبسایت تأثیرگذار هستند بهراحتی میتوانید رتبهی خوبی در گوگل کسب کنید و کسبوکار خودتان را به افراد بیشتری معرفی کنید.