سئو بیرون صفحهای (Off Page SEO) و اهمیت آن
زمان مطالعه: ۸ دقیقه
- سئو بیرون صفحه ای چیست؟
- دلایل اهمیت سئوی خارجی
- عوامل موثر بر سئو بیرون صفحه ای
- 1. بک لینک یا لینکهای خارجی
- 2. بازاریابی از طریق محتوای کاربردی
- 3. ساخت ویدیوهای کاربردی
- 4. رپورتاژ
- 5. فعالیت در شبکه های اجتماعی
- 6. معرفی برند خود
- 7. تبادل لینک با وبسایتهای دیگر
- 8. دامین آتوریتی (Domain Authority)
- نتیجهگیری
اکثر ما از تاثیراتی که سئو روی وبسایت دارد مطلع هستیم و میدانیم که هرچه سئو وبسایت بهتر باشد رتبه وبسایت در گوگل بالاتر میرود و کاربران بیشتری از طریق سرچ گوگل به وبسایت وارد میشوند، سئو با انجام فعالیتهایی که گوگل پیشنهاد میکند بالاتر میرود و این به شما بستگی دارد که چقدر برای افزایش سئو وبسایت خود تلاش کنید، عواملی که روی سئو وبسایت اثرگذار هستند به بخشهای مختلفی همچون فعالیتهایی که درون وبسایت انجام میدهید که به آن سئو درون صفحهای میگویند و فعالیتهایی که در بخش فنی وبسایت انجام میدهید که به آن سئو تکنیکال میگویند، تقسیم میشود. علاوه بر این فعالیتها عوامل دیگری هم بر سئو تاثیر دارند که سئو بیرون صفحهای نام دارد، در این مقاله از غرفهچی قصد داریم توضیحات این بخش از سئو را به شما ارائه دهیم.
#سئو بیرون صفحه ای چیست؟
سئو بیرون صفحهای یا Off Page SEO یکی از انواع مختلف سئو است که به مجموعه تمام فعالیتهایی گفته میشود که برای رشد وبسایت خود و انتقال آن به صفحات اول گوگل انجام میدهید، بهطورکلی سئو بیرون صفحهای مجموعه تمام کارهایی است که برای رشد سئو وبسایت خود در بیرون از صفحه وبسایت از طریق تبلیغات و برندسازی یا عوامل دیگری که در سئوی خارجی موثر هستند انجام میدهید.
سئوی بیرون صفحهای یا Off-Page SEO شامل مواردی مانند لینکسازی به صورت رایگان و پولی، ارسال مقالات در وبلاگهای دیگر، ایجاد روابط با دیگر وبسایتها، اشتراک گذاری لینک وبسایت در صفحات اجتماعی (لینکدین، پینترست، آپارات، یوتیوب و...) ، و تبلیغات خارجی میشود که هدف اصلی آن افزایش اعتبار و اعتماد به وبسایت است. به طور کلی، سئوی بیرون صفحهای به ساختن ارتباطات خارجی با سایت شما و تأثیرگذاری بر رتبهبندی آن در موتورهای جستجو میپردازد.
#دلایل اهمیت سئوی خارجی
سئو انواع مختلفی دارد و انجام همه آنها در کنار هم برای بهبود رتبه وبسایت لازم است، سئوی خارجی به بیشتر دیدهشدن وبسایت شما کمک زیادی میکند و وبسایت شما را به افرادی که با آن آشنایی ندارند معرفی میکند، با این کار میتوانید بازدیدکنندگان ثابت برای وبسایت خود پیدا کنید و رتبهی وبسایت خود را در گوگل افزایش دهید.
لینکهای ورودی از وبسایتهای دیگر میتوانند منبعی اصلی برای ترافیک وبسایت شما باشند. هرچه بیشتر لینکهای ورودی داشته باشید، تعداد بازدیدکنندگان وبسایت شما افزایش مییابد.
همچنین لینک سازی خارجی از وبسایتهای معتبر و محتوایی به وبسایت شما نشان میدهند که وبسایتی ارزشمند و قابل اعتماد دارید. این اعتبار و اعتماد، از طریق سئوی بیرون صفحهای به دست میآید.
علاوه بر این موتورهای جستجو لینکهای ورودی را به عنوان یکی از عوامل اصلی برای تعیین رتبه وبسایت در نتایج جستجو میپذیرند. بنابراین، لینکهای باکیفیت و مرتبط میتواند به بهبود رتبه وبسایت در نتایج جستجو کمک کند.
و به طور خلاصه لینک سازی خارجی میتواند منجر به افزایش شناخت وبسایت شما در جامعه آنلاین و در حرفه خاص در بین کاربران شما گردد.
#عوامل موثر بر سئو بیرون صفحه ای
#1. بک لینک یا لینکهای خارجی
برای اینکه بتوانید وبسایت خود را به افراد بیشتری معرفی کنید نیاز دارید از لینکهایی خارجی استفاده کنید، برای این کار میتوانید لینک وبسایت خود را در وبسایتهای دیگر قرار دهید و از آنها برای وبسایت خود بازدیدکننده و اعتبار بگیرید.
بک لینکها شامل دو دستهی DoFollow و NoFollow میشوند، بک لینکهای DoFollow این اجازه را میدهند که اعتبار آن وبسایت به وبسایت شما اضافه شود، این بک لینکها این اجازه را به رباتهای گوگل میدهند که با دنبالکردن آن لینک وارد وبسایت شما شوند و اینگونه اعتبار وبسایت دیگر به وبسایت شما افزوده میشود. اگر میخواهید اعتبار وبسایت خود را افزایش دهید بهتر است از وبسایتهایی که اعتبار بالایی دارند بک لینک بگیرید.
اما بک لینکهای NoFollow اجازهی ورود رباتهای گوگل از طریق لینک به وبسایت شما نمیدهند، نظریههای مختلفی درمورد اینکه بک لینکهای NoFollow اعتباری به وبسایت شما اضافه میکنند یا خیر وجود دارد و برخی از سئوکاران بر این اعتقاد هستند که این بک لینکها هیچ اعتباری به وبسایت شما میافزایند؛ اما برخی دیگر معتقدند این بک لینکها به اعتبار وبسایت شما افزوده میکنند؛ اما مقدار این اعتبار از اعتباری که بک لینکهای DoFollow به وبسایت شما اضافه میکنند کمتر است.
#2. بازاریابی از طریق محتوای کاربردی
اگر محتوایی که برای صفحه وبلاگ وبسایت خود تولید میکنید کاربردی و جذاب باشد ممکن است سایتهای دیگر از محتوای شما برای وبسایت خودشان استفاده کنند و لینک وبسایت شما را بهعنوان منبع وارد کنند و از این طریق میتوانید بازدیدکنندگان بیشتری بگیرید، اگر محتوای مفیدی تولید کنید هم از طریق سئو محتوایی وبسایت خود را بهینه میکنید هم به انتشارش در وبسایتهای دیگر کمک میکنید. برای بهبود سئو محتوایی وبسایت خود میتوانید تقویم محتوایی ایجاد کنید و برای تولید محتوای بهتر از هوش مصنوعی کمک بگیرید.
#3. ساخت ویدیوهای کاربردی
اگر دررابطهبا کسبوکار خود ویدئوهای آموزشی و کاربردی بسازید و آنها را در پلتفرمهایی که مخصوص انتشار ویدئو هستند قرار دهید میتوانید بازدیدکنندگان آن پلتفرم را از طریق لینک به وبسایت خود بکشانید و از امتیازهای آن استفاده کنید، اینگونه هم میتوانید به اعتبار وبسایت خود اضافه کنید هم بازدیدکنندگان ثابت برای وبسایت خود پیدا کنید.
#4. رپورتاژ
یکی از راههای دریافت بک لینک رپورتاژ است، در واقع رپورتاژ نوعی تبلیغات است که نحوه عملکرد آن به این صورت است که شما به وبسایت هایی که رپورتاژ منتشر میکنند پول میدهید و آن وبسایت در یک مقاله مربوط به کسبوکار شما لینک وبسایت شما را قرار داده و کاربران خود را به بازدید از وبسایت شما دعوت و ترغیب میکند، رپورتاژ یکی از روشها امن برای بهبود سئو وبسایت شما است.
#5. فعالیت در شبکه های اجتماعی
یکی از راههای افزایش بازدیدکنندگان وبسایت این است که شما در شبکههای اجتماعی صفحه فعال داشته باشید، اگر در صفحههای خود وبسایت خود را تبلیغ کنید و از کاربران بخواهید از وبسایت شما بازدید کنند قطعاً تعداد بازدیدکنندگان شما بالا میرود.
#6. معرفی برند خود
شما میتوانید از طریق تبلیغات در شبکههای اجتماعی، رادیو یا تلویزیون برند خود را به دیگران معرفی کنید، وقتی برند شما توسط مردم شناخته شود آنها در مورد برند شما سرچ میکنند و به وبسایت شما میرسند، اگر تعداد سرچهای برند شما بالا باشد گوگل وبسایت شما را بهعنوان وبسایتی که برای کاربران مفید و جذاب است میشناسد و سریعتر رتبه وبسایت شما را افزایش میدهد.
#7. تبادل لینک با وبسایتهای دیگر
تبادل لینک یکی از راههای امن و رایگان است که میتوانید در سئو خارجی استفاده کنید، شما میتوانید با وبسایتهایی که رتبه تقریبا خوبی دارند و موضوع آنها با موضوع وبسایت شما مرتبط است تعامل داشته باشید و از آنها بخواهید یا یکی از مقالههای وبسایت شما را با لینک منتشر کنند یا در مقالههای خود به سایت شما لینک بدهند و شما هم این کار را برای آنها انجام دهید، با این روش میتوانید خیلی راحت و رایگان بازدیدکنندگان خودتان را افزایش دهید.
بیشتر سئوکاران پیشنهاد میکنند از روشهای ناامن مثل خرید لینک بیش از حد استفاده نکنید؛ زیرا گوگل اخیرا این کار را تشخیص میدهد و با انجام این کار نهتنها سئو وبسایت شما پیشرفتی نمیکند حتی ممکن است رتبه شما سقوط کند و قابلجبران نباشد.
#8. دامین آتوریتی (Domain Authority)
یک معیار مرسوم است که توسط Moz تعریف شده و به ارزیابی اعتبار و قدرت یک دامنه در موتورهای جستجویی میپردازد. این امتیاز بین 1 تا 100 است و نشاندهنده میزان اعتبار و قدرت یک دامنه است. دامنههایی که دارای امتیاز بالاتری هستند، بیشترین احتمال رتبهبندی بالا را در نتایج جستجوی موتورهای جستجو را دارند.
عواملی که در محاسبه دامین آتوریتی تأثیرگذارند شامل تعداد لینکهای ورودی (بکلینکها)، کیفیت بکلینکها، مرتبط بودن بکلینکها، روند رشد دامنه، و مواردی از این دست است که سئوی بیرون صفحه ای در آنها نقش دارد. امتیاز DA به عنوان یک معیار مهم در سئو مورد استفاده قرار میگیرد و میتواند به وبسایتها در فهمیدن و بهبود عملکرد آنها کمک کند.
#نتیجهگیری
انجام فعالیتهای سئو بیرون صفحهای علاوه بر اینکه به گوگل این باور را میدهد که وبسایت شما موردپسند کاربران قرار گرفته است، باعث میشود از وبسایتهای دیگر هم بازدیدکننده بگیرید و اعتبار آنها را به اعتبار وبسایت خود اضافه کنید، این نکته را در نظر بگیرید که همیشه استفاده از راههای قانونی، مفیدتر و بهتر از راههای غیرقانونی است که ریسک زیادی دارند، پس اگر به وبسایت خود اهمیت میدهید از راههایی که موردپسند گوگل نیست استفاده نکنید.