سئو تکنیکال چیست؟ دلایل اهمیت + چک لیست Technical SEO
زمان مطالعه: ۶ دقیقه
علاوه بر فعالیتهایی که باید درون وبسایت (سئو درون صفحهای) و بیرون وبسایت (سئو بیرون صفحهای) انجام دهیم، نکاتی هم هستند که باید در بخش فنی وبسایت آنها را رعایت کنیم تا رتبه وبسایت ما راحتتر افزایش پیدا کند، این مقاله از غرفهچی به توضیحات سئو تکنیکال و نکات آن اختصاص دارد اگر قصد دارید رتبه وبسایت خود را افزایش دهید در ادامه مقاله ما را همراهی کنید.
#سئو تکنیکال چیست؟
سئو تکنیکال (Technical SEO) به دستهای از روشها و استراتژیهای بهینهسازی سئو مربوط است که برای بهبود عملکرد فنی و ساختاری یک وبسایت مورد استفاده قرار میگیرد. سئو تکنیکال روی زیرساخت وبسایت از نظر فنی و رعایت استانداردهای فنی تمرکز دارد، برای اینکه بتوانیم وبسایتی بهینه برای موتورهای جستجو داشته باشیم اول باید نکات فنی آن را رعایت کنیم تا وبسایت ما استانداردهای لازم برای رتبه برتر شدن در گوگل را داشته باشد.
برای اینکه بتوانیم SEO وبسایتی را ارتقا لازم است حتما سئو تکنیکال را بهدرستی انجام دهیم؛ زیرا بخشهای مختلف سئو به یکدیگر ربط دارند و نمیتوان از آنها چشمپوشی کرد.
#دلایل اهمیت سئو تکنیکال
رباتهای گوگل بهمنظور پیبردن به موضوع محتوای صفحات وبسایتها، صفحات مختلف را Crawl میکنند که هنگام سرچ کاربران، بهراحتی و سریعاً بتوانند صفحه موردنظر را به کاربران نمایش دهند، اگر سئو تکنیکال بهدرستی انجام نشده باشد رباتهای گوگل نمیتوانند به محتوای صفحات شما دسترسی پیدا کنند، اگر رباتهای گوگل محتواهای شما را درک نکنند نمیتوانند آن را به کاربران نمایش دهند در نتیجه بازدیدکنندگان وارد صفحه وبسایت شما نخواهند شد. سئو تکنیکال با بهینهسازی ساختار فنی وبسایت، استفاده از تگهای HTML، ایجاد نقشه سایت (sitemap) و سایر عوامل فنی، به موتورهای جستجو کمک میکند تا محتوای وبسایت را به درستی فهمیده و فهرست کنند.
#عواملی که باید در سئو تکنیکال رعایت شوند
برخی از عواملی که در سئو تکنیکال نقش دارند با سئو درون صفحهای مشابه است به همین دلیل میتوانیم بگوییم سئو تکنیکال بخشی از سئو درون صفحهای است.
#1. نظم دادن به ساختار وبسایت
مطالب و محتواهای وبسایت دستهبندی کنید تا دسترسی به آنها آسان باشد، وجود دستهبندی در وبسایت علاوه بر اینکه به رباتهای گوگل اجازه میدهد راحتتر صفحات وبسایت شما را Crawl کنند، به کاربران هم این امکان را میدهد که راحتتر به مطالب وبسایت دسترسی پیدا کنند، اینگونه ممکن است مقالههای بیشتری را مطالعه کنند. همچنین استفاده صحیح از تگهای HTML مانند <title>، <meta description>، <heading tags> و غیره که کلمات کلیدی و محتوای مربوطه را به موتورهای جستجو و کاربران ارائه میدهند. یادمان باشد که از گذاشتن برچسب های غیر ضروری، اشتباه و بیش ازحد در انتهای مقالات خوداری کنیم.
#2. اصلاح URL
در نوشتن URL استانداردهای لازم را رعایت کنید، یک URL خوب کوتاه است و با حروف کوچک نوشته شده است، برای نوشتن URL بهتر است از زبان انگلیسی استفاده کنید، اگر URL وبسایت شما استانداردهای لازم را داشته باشد بهتر در ذهن مخاطب جای میگیرد، اگر URL وبسایت پیچیده و طولانی باشد کاربر آن را بهخاطر نمیسپارد و امکان اینکه دوباره سایت شما را پیدا کند کمتر است. سعی کنید برای دامنه وبسایت خود از پسوند دامنهی مربوط به موضوع کسبوکار خود استفاده کنید.
#3. حذف Broken Link
وجود لینکهای شکسته برای وبسایت مضر است، لینکهای شکسته رباتهای گوگل و کاربران را به صفحات خالی یا صفحات خطای 404 هدایت میکنند و این اتفاق باعث دریافت امتیاز منفی از گوگل و کاربران میشود، با حذف این لینکها کمک زیادی به رشد سئو وبسایت خود کنید.
#4. ریسپانسیو بودن
در کدنویسی و طراحی وبسایت باید به ریسپانسیو یا واکنشگرا بودن سایت برای تلفن همراه توجه زیادی داشته باشید؛ زیرا اکثر کاربران از طریق تلفن همراه وبگردی میکنند، پس اینکه وبسایت شما در تلفن همراه چگونه نمایش داده شود برای گوگل و کاربران فاکتور مهمی است.
#5. افزایش سرعت وبسایت
یکی از فاکتورهای بسیار مهم برای رتبهبندی گوگل سرعت لود وبسایت است، تجربه نشان میدهد اکثر کاربران صبر کمی دارند و زمان زیادی برای لود شدن صفحات صبر نمیکنند، پس با افزایش سرعت وبسایت علاوه بر جلب رضایت کاربران به تقویت SEO وبسایت کمک میکنید. سئو تکنیکال با بهینهسازی عوامل فنی مانند فایلهای CSS و JavaScript، بهینه سازی تصاویر و فشردهسازی منابع، سرعت بارگذاری صفحات را بهبود میبخشد که این موضوع تاثیر مستقیمی بر تجربه کاربری دارد.
#6. ارتقا امنیت وبسایت
امنیت وبسایت برای گوگل اهمیت بسیاری دارد؛ زیرا ممکن است اطلاعات شخصی کاربران لو برود، میتوان برای تامین امنیت وبسایت از پروتکل SSL استفاده کرد، اطمینان از اینکه وبسایت با استفاده از یک اتصال امن SSL (HTTPS) فعال است اعتماد کاربران را افزایش میدهد و باعث تقویت SEO میشود.
#7. حذف صفحات تکراری
گوگل بهشدت با صفحات و محتواهای تکراری مخالف است، صفحاتی که محتواهای تکراری نمایش میدهند را از وبسایت خود حذف کنید تا امتیاز منفی دریافت نکنید، یک روش دیگر که میتوانید برای این موضوع استفاده کنید استفاده از تگ کنونیکال (Canonical) است، با استفاده از این تگ میتوانیم به رباتهای گوگل محتوای اصلی را نشان دهیم تا بدانید کدام محتوای اصلی و کدام محتوای وابسته است.
#8. استفاده از فایل robots.txt
در واقع فایل robots.txt فایلی است که در هاست وبسایت قرار میگیرد، موتورهای جستجو برای index کردن صفحات وبسایت به دستورالعملهای درون این فایل نیاز دارد، در واقع با استفاده از این فایل میتوانید به گوگل اجازه دسترسی به صفحات خود را میدهید.
# نمونههایی از فایل robots.txt
:User-agent
Disallow: /admin/
Disallow: /private/
User-agent: Googlebot
Disallow: /images/
لازم به ذکر است که فایل robots.txt فقط موتورهای جستجو را راهنمایی میکند و موتورها اجباری برای رعایت این دستورات ندارند.
#9. استفاده از ریدایرکت ها
مدیریت صحیح ریدایرکتها برای انتقال ترافیک از URLهای قدیمی به URLهای جدید و جلوگیری از ایجاد صفحات خطای 404.
#10. ایجاد نقشه سایت (sitemap)
ایجاد نقشه سایت XML برای موتورهای جستجو تا آنها را در فهمیدن ساختار و محتوای وبسایت یاری کند.
#جمعبندی
رعایت فاکتورها و استانداردهای سئو تکنیکال باعث رشد SEO صفحه شما میشود و با نادیدهگرفتن این استانداردها به وبسایت خود ضربه میزنید و مانع ورود رباتهای گوگل به صفحات وبسایت خود میشوید در نتیجه باید در طراحی و زیرساخت وبسایت خود به نکات مهم آن توجه کنید تا در آینده مانع پیشرفت وبسایت شما نشوند.