هاست چیست؟ ویژگیهای هاست مناسب + راهنمای خرید بهترین هاست
زمان مطالعه: ۶ دقیقه
اگر بهتازگی طراحی وبسایت رو شروع کرده باشید یکی از چالشهای پیش روی شما انتخاب هاست مناسبی است که نیازهای وبسایتتان رو پاسخگو باشد و همچنین شما باید مناسبترین هاست را برای کسبوکار خود انتخاب کنید. در این مقاله از پلتفرم غرفهچی قصد داریم شما را با مهمترین ویژگیهای یک هاست آشنا کنیم که با استفاده از آنها مناسبترین هاست رو انتخاب کنید.
#هاست چیست؟
هاست (Web Hosting) یا میزبانی وب، فضای امن و قابلاعتمادی را در سرور در اختیار شما قرار میدهد تا وبسایت خود را با تمامی امکانات آن از جمله فضای ذخیرهسازی، حافظه رم، پردازنده و... در اختیار کاربران سراسر جهان قرار دهید.
هاست علاوه بر موارد بالا، مواردی چون ایمنی دادهها، امنیت وبسایت و امور فنی مربوط به میزبانی را تضمین میکند تا بهدرستی اداره شود. به همین دلیل کاربران بهراحتی و با اطمینان کامل میتوانند به توسعه و مدیریت وبسایت یا اپلیکیشن خود بپردازند و تمرکز بسیار بیشتری بر روی محتوا و تجربه کاربری داشته باشند.
در اصطلاح فنی، هاست به سرور (Server) یا سیستم کامپیوتری اشاره دارد که به طور مداوم به اینترنت متصل است و وبسایتها، فایلها، دادهها و سایر منابع را در اختیار کاربران قرار میدهد.
#انواع هاست
به طور کلی، هاست به صورت اجارهای ارائه میشود و میتوان از انواع مختلف هاست استفاده کرد. برخی از انواع هاست عبارتند از:
#1. هاست اشتراکی (Shared Hosting)
در این نوع هاست، چندین وبسایت روی یک سرور مشترک قرار دارند و منابع سختافزاری و نرمافزاری سرور بین وبسایتهای مختلف تقسیم میشود. این نوع هاست معمولاً برای وبسایتهای کوچک و متوسط با ترافیک کمتر مناسب است.
#2. هاست اختصاصی (Dedicated Hosting)
در این نوع هاست، یک سرور کاملاً برای یک وبسایت یا برنامه خاص اختصاص داده میشود. این نوع هاست عموماً برای وبسایتهای بزرگ با ترافیک بالا یا برنامههایی که نیاز به امنیت و کنترل بالایی دارند، مناسب است.
#3. هاست ابری (Cloud Hosting)
در این نوع هاست، منابع محاسباتی از یک شبکه ابری انعطافپذیر استفاده میشود که به کاربر امکان میدهد بر اساس نیاز و ترافیک وبسایت خود، منابع را افزایش یا کاهش دهد.
#یک هاست مناسب باید دارای چه ویژگیهایی باشد؟
هاست مناسب، یکی از حیاتیترین موارد برای شروع و راهاندازی یک سایت است، قبل از شروع هر اقدامی پیشنهاد ما به شما این است که در ابتدا مشخص کنید به دنبال هاست اشتراکی هستید یا هاست اختصاصی؟ اکنون شما متوجه این شدهاید که هاست چیست و چه عملکردی دارد؟ به این مواردی که در ادامه گفته میشود توجه کنید که در زمان انتخاب و خرید هاست به شما کمک زیادی میکند.
#1. پشتیبانی فنی تمام وقت
مدیریت و پشتیبانی یک سایت، یک کار بسیار فنی است. پس پیشآمدن یک سری خطاها و مشکلات مربوط به هاست امر بسیار طبیعی است و به همین دلیل است نیاز است شرکتی که از آن هاست و خدمات آن را دریافت کردهاید، پشتیبانی تماموقت را برای شما فراهم کرده باشد؛ زیرا ممکن است آفلاین بودن وبسایت شما در روزهای تعطیل باعث ضرر به شما شود. پس به شما پیشنهاد میکنیم قبل از خرید هاست مناسب، روی پشتیبانی فنی تأکید کنید.
#2. توجه به زبان برنامه نویسی وبسایت
با درنظرگرفتن زبان برنامهنویسی وبسایت خود میتوانید از هاستهای ویندوز یا لینوکس استفاده کنید.
#3. قیمت هاست
قیمتهاست از مهمترین نکات در یک انتخاب مناسب است. شما اگر دارای یک وبسایتی هستید که برای شما امنیت آن بسیار ارزش و اعتبار دارد، پیشنهاد ما به شما خرید هاستی است که تنها برای وبسایت شما باشد. معمولاً سرورهایی که بهتنهایی فقط از وبسایت شما میزبانی میکنند از هزینه بالاتری برخوردار هستند و سرورهایی که بهصورت مشترک از چندین وبسایت پشتیبانی میکنند هزینه کمتری خواهند داشت و دلیل آن این است که وبسایت شما کاملا در اختیار یک میزبان قرار گرفته است و از تمامی امکانات بهصورت کامل استفاده میکند.
#4. تهیه نسخه پشتیبان (backup)
پشتیبانگیری از اطلاعات وبسایت یکی از کارهای مهمی است که باید انجام دهید زیرا اگر مشکلی برای وبسایت شما پیش بیاید و اطلاعات آن حذف شوند میتوانید با استفاده از بکاپ دادهها مجددا همه اطلاعات را روی وبسایت پیاده کنید. معمولاً زمان تهیهی backup در پلنها متفاوت است. توجه کنید که از هاستی استفاده کنید که پشتیبانگیری منظم در فواصل مناسب داشته باشد.
#5. حفظ امنیت
هاستهایی که به شکل خصوصی در اختیار کاربران قرار میگیرد، امنیت بسیار بالاتری را برای شما فراهم میکند. درحالی که در مقابل آن هاستها و سرورهایی که به صورت اشتراکی عمل میکنند دارای امنیت بسیار قوی نخواهند بود و همچنین ممکن است وبسایت شما مورد سواستفاده قرار بگیرد و اطلاعات آن به سرقت برود.
#6. در نظر گرفتن میزان نیاز به منابع
با درنظرگرفتن میزان پهنای باند مصرفی، حجم کلی فایلهای وبسایت، تعداد sub domainهای موردنیاز و… میزان منابع موردنیاز منابع خود را محاسبه کنید و از میان پلنهای ارائه شده توسط شرکت هاستینگ انتخاب کنید. با این کار هاست مناسب برای وبسایت خود را تهیه میکنید و هزینهی اضافی پرداخت نمیکنید.
#درنهایت انتخاب هاست مناسب چه مزیت هایی دارد؟
لازم است که در کنار سیستم مدیریت محتوا و همچنین Domain یا همان آدرس سایت، به گزینههای دیگری هم توجه داشته باشیم که یکی از مهمترین آنها انتخاب هاست مناسب است. شما برای شروع و ایجاد یک سایت، اطلاعات و فایلهای بسیاری را خواهید داشت که برای نگهداری از آنها نیازمند به یک فضا هستید.
فضایی که از سمت سرور به شما داده میشود که بتوانید اطلاعات و فایلها را بهسادگی ذخیره کنید، هاست یا میزبان نام دارد. توجه کنید که خرید یک هاست مناسب، امکان این را دارد که در روند و عملکرد شما بسیار تاثیر بگذارد. انتخاب و خرید هاست لینوکسی و ویندوزی، یکی از مهمترین مواردی است که باید به آن توجه داشته باشید.
تفاوت اصلی هاست ویندوز و لینوکس در سیستمعاملی است که روی آن اجرا میشود که ویندوز یک سیستمعامل تجاری است. درحالیکه، لینوکس یک سیستمعامل متنباز و رایگان است. هر سیستمعامل از وب سرورهای مختلفی استفاده میکند.
#کلام آخر
در این مقاله از وبلاگ غرفهچی شما را با هاست، انوع و ویژگیهای آن آشنا کردیم و حال میتوانید به راحتی نسبت به تهیه هاست مناسب برای وبسایت خود اقدام کنید. به طور کلی در انتخاب هاست باید توجه داشته باشید که هاستی انتخاب کنید که برای دادهها و اطلاعات وبسایت شما فضای کافی و مناسب داشته باشد. البته تعریف هاست مناسب برای وبسایتهای مختلف فرق میکند پس باید توجه داشته باشید که هاست مناسب نوع وبسایت خود را خریداری کنید.