معرفی SSL + دلایل اهمیت پروتکل امنیتی SSL برای وبسایت
زمان مطالعه: ۵ دقیقه
امنیت وبسایت یکی از مهمترین فاکتورهایی است که گوگل و کاربران به آن توجه زیادی دارند، کاربران اگر از امنیت یک وبسایت مطمئن نباشند از آن وبسایت خریدی انجام نمیدهند، شاید این سوال برایتان پیش بیاید که چگونه میتوانیم امنیت وبسایت خود را بالا ببریم و به کاربران ثابت کنیم وبسایت ما امن است، باید بگوییم که با استفاده از پروتکل SSL میتوانید این امنیت را تامین کنید و اعتماد کاربران را جلب کنید، در ادامه این مقاله با غرفهچی همراه باشید تا با این پروتکل آشنا شوید. پلتفرمها برای افزایش امنیت خود باید از این پروتکل استفاده کنند.
#SSL چیست؟
SSL که مخفف Secure Socket Layer است، در واقع یک پروتکل امنیتی است که ارتباط بین دو سیستم را امن میکند، این پروتکل با ایجاد لایهای امنیتی بین وبسایت و مرورگر، ارسال اطلاعات را ایمن میکند. گواهی SSL دادهها را رمزگذاری میکند و مانع دسترسی افراد ناشناس به اطلاعات مهم و شخصی کاربران میشود.
گواهی SSL در واقع یک فایل رمزگذاری شده است که در ارتباط بین مرورگر و سرور استفاده میشود و به اشخاص دیگر اجازهی دسترسی به اطلاعات ردوبدل شده بین سرور و مرورگر را نمیدهد، با این کار نفوذ هکرهایی که حین پرداخت به اطلاعات بانکی کاربران دست پیدا میکنند غیرممکن میشود.
گواهی SSL علاوه بر اینکه تبادل اطلاعات را ایمن میکند و از نفوذ افراد ناشناس به اطلاعات جلوگیری میکند، برای احراز هویت وبسایت هم استفاده میشود.
#پروتکل TLS چیست؟
پروتکل TLS که مخفف Transport Layer Security است ورژن آپدیت شده و بهبودیافته پروتکل SSL است؛ اما هنوز پروتکل SSL رایجتر است و بیشتر وبسایتها از SSL استفاده میکنند.
#انواع گواهی SSL
#1. DV SSL یا Domain Validated SSL
این نوع گواهی درجه اعتبار کمی دارد و فقط اطلاعات مربوط به دامنه و اینکه شما صاحب دامنه هستید بررسی میشود و ضمانتی برای معتبر بودن وبسایت نمیدهد.
#2. OV SSL یا Organization Validated SSL
در این نوع گواهی اطلاعات بیشتری همچون نام دامنه و صاحب دامنه، نام شرکت یا سازمان و اطلاعات اشخاص حقوقی مورد بررسی قرار میگیرد و نام سازمان و اشخاص حقوقی در این نوع گواهینامه درج میشود.
#3. EV SSL یا Extended Validation SSL
این نوع گواهی بالاترین رتبه و بالاترین درجه اعتبارسنجی را میان گواهیهای SSL دارد و علاوه بر اینکه تمامی اطلاعات مربوط به دامنه و سازمان را مورد بررسی قرار میدهد، نام سازمان و اشخاص حقوقی را در قسمت نوار URL وبسایت نمایش میدهد، این نوع گواهی برای سازمانهایی که دنبال برندسازی هستند مناسب است؛ زیرا اعتبار زیادی دارد.
#مزایای استفاده از SSL
#1. افزایش امنیت
با استفاده از گواهی SSL امنیت وبسایت شما بالا میرود و هیچ هکری نمیتواند به اطلاعات وبسایت و کاربر شما دست پیدا کند، هر وبسایتی که اطلاعات خصوصی و مهم کاربر را میگیرد به گواهی SSL نیاز دارد.
#2. جلب اعتماد کاربر
وقتی که کاربر از امنیت وبسایت شما اطمینان پیدا کند و مطمئن باشد اطلاعاتی که میدهد در امنیت کامل هستند، خیلی راحتتر اعتماد میکند و باتوجهبه اینکه گواهی SSL برای احراز هویت هم استفاده میشود کاربر به معتبر بودن وبسایت شما پی میبرد، این موضوع باعث افزایش اعتماد کاربر و پیشرفت کسبوکار شما میشود. با استفاده از پروتکل SSL تجربه کاربری خوبی از کسبوکار خود در ذهن کاربران ثبت میکنید.
#3. جلوگیری از فیشینگ
گاهی امکان دارد کاربران شما از طریق ایمیلهای فیشینگ به وبسایتهای دیگر منتقل شوند و ممکن است اطلاعات بانکی آنها لو برود، گواهی SSL از این اتفاق جلوگیری میکند و اجازه نمایش این ایمیلها در وبسایت شما را نمیدهد.
#4. داشتن درگاه پرداخت
داشتن درگاه پرداخت آنلاین فقط در صورت داشتن گواهی SSL امکانپذیر است و وبسایتی که گواهی SSL نداشته باشد قادر به داشتن درگاه پرداخت نیست، در درگاههای پرداخت باید از گواهی SSL با رمزگذاری حداقل 128 بیتی استفاده کرد.
#5. تاثیر در سئو
با داشتن گواهی SSL شما میتوانید امتیاز بیشتری از گوگل دریافت کنید و باعث افزایش رتبه شما در صفحات گوگل میشود، رضایت و امنیت کاربران برای گوگل مهم است و اگر نتوانید به گوگل ثابت کنید که وبسایت شما امنیت کافی را دارد سئو وبسایت شما پیشرفتی نخواهد کرد.
#نحوه تشخیص گواهی SSL
برای پیبردن به این که یک وبسایت دارای گواهی SSL است یا خیر نیاز به انجام کار سختی نیست و فقط کافی است به URL وبسایت در مرورگر توجه کنید، اگر در ابتدای لینک سایت HTTPS که مخفف Hyper Text Transfer Protocol Secure است بهکاررفته باشد به این معنی است که وبسایت موردنظر دارای گواهی SSL است و امنیت کامل را دارد.
#چه اطلاعاتی در گواهی SSL درج میشود؟
URL وبسایت
نام مالک دامنه یعنی همان شخصی که گواهی برایش صادر شده است
مرجعی که گواهینامه از آن صادر شده و امضای دیجیتالی
تاریخ صدور و تاریخ انقضای گواهینامه
#کلام آخر
پیشنهاد میکنیم قبل از انجامدادن تمامی کارهای اینترنتی که نیاز به پرداخت دارند به URL آنها دقت کنید و از اینکه گواهی SSL دارند مطمئن شوید؛ زیرا ممکن است اطلاعات بانکی شما لو برود و هکرها بهراحتی بتوانند از حساب شما پول برداشت کنند.
اگر میخواهید سایت شما کاملا ایمن باشد و اعتماد کاربران را جلب کند هرچه زودتر نسبت به دریافت گواهی SSL اقدام کنید تا کاربران و مشتریان خود را از دست ندهید.