تقویم محتوا چیست؟ آموزش ساخت + مزایا و اهمیت آن
زمان مطالعه: ۶ دقیقه
- تقویم محتوا چیست؟
- چرا شما به تقویم محتوا نیاز دارید؟
- چگونه تقویم محتوایی بنویسیم؟
- 1. شناخت جامعه هدف
- 2. مشخص کردن عناصر کلیدی محتوا
- 3. تعیین تعداد پستها
- 4. مرتبسازی محتوا
- 5. بانک اطلاعاتی را برای محتوا ایجاد کنید
- 6. تقویم محتوا را ایجاد کنید
- 7. نقش افراد را مشخص کنید
- 8. انتشار محتوا را به تفکیک تاریخهای مهم در تقویم محتوا مشخص کنید
- مزایای تقویم محتوا چیست؟
- اهمیت تقویم تولید محتوا
- نتیجهگیری
هر وبسایتی که وبلاگ دارد و محتوایی در وبلاگ خود منتشر میکند به تقویم محتوا نیاز دارد تا به طور منظم محتواهای خود را منتشر کند. تقویم محتوا به صاحبان کسبوکار کمک میکند کار خود را با نظم بیشتری انجام دهند و با این افزایش نظم رتبه سئو وبسایت خود را هم افزایش دهند. در این مقاله از پلتفرم غرفهچی به طور کامل با تقویم محتوا، نحوه ایجاد و مزایای آن آشنا میشوید.
#تقویم محتوا چیست؟
تقویم محتوا در واقع یک برنامهریزی و زمانبندی دقیق برای تولید محتوا باتوجهبه اهداف بلندمدت و کوتاهمدت، انتظارات مشتریان و پیداکردن کلمات کلیدی متناسب با انواع مخاطب است. توی این تقویم، محتوایی رو مشخص میکنیم که تصمیم داریم طی دوره زمانی مشخصی، مثل یک ماه، در شبکههای اجتماعی مختلف یا وبسایت منتشر کنیم. چرا تقویم محتوایی مهم است؟ چگونه تقویم محتوایی بنویسیم؟
در ادامه این مقاله از پلتفرم غرفهچی دررابطهبا تقویم محتوا یا همان content calendar شما را راهنمایی میکنیم ، پس با ما همراه باشید.
#چرا شما به تقویم محتوا نیاز دارید؟
بهتر است بدانید که یکی از نقشههای راه تولید محتوا، جدول یا تقویم تولید محتوا است. یکی از مسیرهایی که مخاطب و کاربر را به مشتری تبدیل میکند، داشتن یک برنامهریزی بسیار منظم و دقیق برای روند تولید و انتشار محتوا است. زمانی که کاربران شما این نظم و برنامه دقیق شما را مشاهده میکنند، بسیار بهتر به کسبوکار شما اعتماد میکنند و میدانند که هر محتوا با برنامهریزی منتشر شده است.
فرایند تولید محتوا تنها شامل نوشتن نیست، بلکه دارای موارد بسیار مهمتری مانند درنظرگرفتن مخاطبین هدف، انتخاب کلمات کلیدی درست، تعیین تعداد پستها، مرتبسازی محتوا و... است. لازم است بدانید که یکی از مواردی که باعث میشود رتبه شما در گوگل ارتقا پیدا کند، بهروز کردن منظم محتوا و اضافهکردن مطالب مفید جدید به محتوا است که یکی از الگوریتمهای گوگل به شمار میرود.
#چگونه تقویم محتوایی بنویسیم؟
یکی از مهمترین قدمهای موفقیت در بازاریابی محتوا، ساخت تقویم تولید محتوا است. در تدوین تقویم محتوایی جامع، باید قسمتهای بسیار مختلفی را در نظر گرفت. برای نوشتن یک تقویم محتوایی و اجرایی، لازم است که به مراحل زیر دقت کنید:
#1. شناخت جامعه هدف
ویژگیهای اصلی گروههای مختلف مخاطبینی که شما را در شبکههای اجتماعی متفاوت دنبال میکنند، شناسایی کنید. یعنی مشخص کردن ویژگیهای مورد نظر افرادی که میخواهید به آنها محتوا ارائه دهید. این شامل عواملی مانند سن، جنسیت، مکان جغرافیایی، شغل و وضعیت تحصیلی است.
همچنین درک رفتارهای جامعه هدف نیز بسیار مهم است. که شامل مطالعه الگوهای رفتاری مانند عادات مصرف محتوا، فعالیتهای اجتماعی و فعالیتهای آنلاین در صفحات مجازی میشود.
به طور مثال جامعه هدف ما بیشتر محتواهای خود را از طریق گروه ها، در واتساپ یا تلگرام دنبال می کند و یا از طریق دیگر پلتفرم ها به دنبال کسب اطلاعات است.
#2. مشخص کردن عناصر کلیدی محتوا
پیدا کردن کلمات کلیدی مرتبط یکی از مهمترین مراحلی است که باید انجام شود. عناصر کلیدی محتوا، در واقع پاسخ به سؤالات چه کسی، چه چیزی، چه زمانی، کجا و چرا است. این سؤالات جوانب مختلف محتوا را مشخص میکنند. مطلع شدن از مشکلات، نیازها، و سوالاتی که درگیر جامعه هدف است میتواند به شما کمک کند تا محتوایی ارائه دهید که به حل این مشکلات کمک کند و به نیازهای آنها پاسخ دهد. برای پیدا کردن کلمات کلیدی مرتبط با کسبوکارتان میتوانید از هوش مصنوعی کمک بگیرید.
#3. تعیین تعداد پستها
تعداد پستهایی را که قصد دارید در دوره زمانی مشخصی در هر یک از پلتفرمها منتشر کنید تعیین کنید. این زمانبندیها به شما کمک میکند تا جای ممکن از هر نوع بینظمی جلوگیری کنید.
#4. مرتبسازی محتوا
در این مرحله، باید مشخص کنید که چه نوع محتوایی بیشتر مورد استقبال مخاطبان قرار گرفته است و چرا؟ در اینصورت، میتوانید محتوای پیشبینیشده را برای انتشار در تقویم محتوا مرتب کنید.
#5. بانک اطلاعاتی را برای محتوا ایجاد کنید
برای تسلط بر محتوای هر پلتفرم، میتوانید بانکی از محتوا ایجاد کنید و آن را به تفکیک پلتفرمها، مرتب کنید.
#6. تقویم محتوا را ایجاد کنید
در این مرحله، با توجه به نتایج مراحل قبل میتوانید تقویم محتوایتان را بسازید. ابزارهای مختلفی برای این کار عرضه شدهاند.
#7. نقش افراد را مشخص کنید
با تعیین نقش و مسئولیت هر یک از افراد تیم در تولید هر محتوا به آنها اجازهی برنامهریزی و اولویتبندی بدهید. بهتر است که تمامی اعضا تیم از وظایف خود اطلاع داشته باشند، تا نتایج بهتری در مسیر شما باشد.
#8. انتشار محتوا را به تفکیک تاریخهای مهم در تقویم محتوا مشخص کنید
این کار که تاریخهای مهم تقویم را در نظر داشته باشید باعث میشود تا هیچ تاریخ مهمی را فراموش نکنید.
#مزایای تقویم محتوا چیست؟
بهتر است بدانید که داشتن یک تقویم تولید محتوا برای بازاریابی محتوایی ضرورت دارد. داشتن یک تقویم محتوایی به شما کمک میکند تا در زمانی معین و مشخص به کارهای خود رسیدگی کنید و همچنین هر یک از افراد بهتر وظایف خود را درک میکنند. ازاینرو برنامهریزی محتوا مزیتهای دیگری را در پی دارد که چند مورد از آنها را بیان خواهیم کرد:
منتشرکردن مطالب به شکل سازمانیافته و دارای هدف
زمانبندی دقیق در تولید محتوا
مدیریت و نظارت راحت برای اجرای برنامههای محتوایی
صرفهجویی در زمان و انرژی
سازماندهی کارهای روزانه، ماهانه و سالانه برای تمام عوامل
ایجاد تعیین زمانی مشخص برای هدفها و موفقیت ها
انتشار محتوا باتوجهبه موقعیتها و رویدادهای مناسبتی
سهولت در تبلیغ محتوا
افزایش اثربخشی فعالیت تیم محتوا
#اهمیت تقویم تولید محتوا
اگر زمانی شما نکاتی را فراموش کرده باشید، تقویم تولید محتوا این تضمین را به شما میدهد که تمام وظایف مرتبط بامحتوا را به شما یادآوری کند و بهدرستی انجام شود. همچنین کارکردن بر اساس یک تقویم محتوایی، همکاری با تیم را بسیار آسانتر میکند و باعث میشود تمامی افراد در جریان فرایند تولید محتوا باشند.
در نهایت لازم است بدانید که تقویم محتوا یک نمای کلی از برنامه و تولیدات آتی را در اختیار شما قرار میدهد. یعنی تا چند ماه آینده استراتژی محتوا مشخص و مراحل تولید در حال انجام است.
#نتیجهگیری
در این مقاله از وبلاگ غرفهچی تقویم محتوا و مزایای آن را برای شما به طور کامل توضیح دادیم، چیزی که باید بدانید این است که اگر میخواهید سئو وبسایت شما رشد صعودی داشته باشد و به صفحه اول نتایج گوگل دست پیدا کنید باید تقویم محتوا را جدی بگیرید و برای محتواهایی که میخواهید در وبسایت خود منتشر کنید یک تقویم محتوا ایجاد کنید تا علاوه بر اینکه به انتشار مقالههای خود نظم خاصی میدهید، رتبه بهتری هم در گوگل کسب کنید.