ریمارکتینگ (Remarketing) | استراتژیهای موثر بازاریابی مجدد
زمان مطالعه: ۸ دقیقه
- ریمارکتینگ چیست؟
- انواع ریمارکتینگ
- 1. ریمارکتینگ استاندارد (Standard Remarketing)
- 2. ریمارکتینگ پویا (Dynamic Remarketing)
- 3. ریمارکتینگ ایمیلی (Email Remarketing)
- مزایای بازاریابی مجدد
- 1. کاهش هزینهها
- 2. بازاریابی هدفمند و افزایش نرخ بازگشت سرمایه (ROI)
- 3. افزایش نرخ تبدیل وبسایت
- 4. افزایش فروش و آگاهی از برند
- استراتژیهای Remarketing
- 1. دستهبندی کاربران (Segmentation)
- 2. ارسال پیامهای شخصی سازی شده
- 3. ارتباط سازنده با کاربران وبسایت
- 4. تبلیغات از طریق گوگل ادز (Google Ads)
- 5. تجزیه و تحلیل استراتژیهای مختلف
- نکته پایانی: رفتار کاربران را زیر نظر بگیرید
بازاریابی یکی از راههای جذب مخاطبان و افزایش فروش است. انواع مختلفی از بازاریابی برای افزایش فروش کسبوکارها وجود دارد و بعضی از این روشها طرفداران زیادی دارند. حتی ممکن است خود شما نیز تا به حال برای افزایش کاربران و افزایش فروش کسبوکار خود از چند روش بازاریابی استفاده کرده باشید. تمام روشهای بازاریابی همیشه موثر نیستند و ممکن است شما را نتیجهی دلخواهتان نرسانند. در اینجور مواقع شما میتوانید با انجام ریمارکتینگ شانس خود را مجددا امتحان کنید و فروش خود را افزایش دهید. اگر با مفهوم ریمارکتینگ آشنا نیستید در این مقاله با تیم غرفهچی همراه باشید. در ادامه قصد داریم ریمارکتینگ و جنبههای مختلف آن را بررسی کنیم.
#ریمارکتینگ چیست؟
ریمارکتینگ (Remarketing) یا بازاریابی مجدد به معنی به کار گرفتن روشها بازاریابی برای جلب توجه کاربرانی که شما را دنبال میکنند اما مشتری شما نیستند. در واقع شما با بازاریابی مجدد سعی میکنید کسانی که با کمپینهای قبلی به مشتری شما تبدیل نشدهاند را به مشتریان کسبوکار خود تبدیل کنید. البته این موضوع تنها مختص به کاربران بالقوه نیست بلکه میتواند برای مشتریان قدیمی شما که خیلی وقت است از کسبوکارتان خرید نکردهاند نیز موثر باشد.
اگر به زبان سادهتر بخواهیم در مورد ریمارکتینگ صحبت کنیم بهتر است با یک مثال شروع کنیم. فرض کنید شما برای افزایش فروش کسبوکارتان کمپینهای مختلفی راه انداختهاید و از استراتژیهای بازاریابی مختلفی استفاده کردهاید، اما با این وجود افراد زیادی از کسانی که به وبسایت شما سر زدهاند از شما خرید نکردند. یعنی بازاریابی و کمپینهای شما در حدی روی آنها جوابگو بوده است که به وبسایت شما سر بزنند و محصولات شما را ببینند اما برای خرید ترغیب نشدهاند. سپس شما با بررسی و تحلیل کمپینهای بازاریابی خود به این پی میبرید که اکثر افرادی که وارد وبسایت شما شدهاند هیچ اقدامی برای خرید انجام ندادهاند. در این زمان ممکن است سعی کنید با برگزاری مجدد کمپینهای بازاریابی آنها را به مشتریان کسبوکارتان تبدیل کنید.
به این اقدام شما ریمارکتینگ یا ریتارگتینگ (Retargeting) میگویند. ریتارگتینگ به معنی دوباره هدف قرار دادن کاربر برای تبدیل او به مشتری است. با ریمارکتینگ حتی میتوانید مشتریان فعلی کسبوکارتان را به خرید مجدد ترغیب کنید.
#انواع ریمارکتینگ
#1. ریمارکتینگ استاندارد (Standard Remarketing)
بازاریابی مجدد استاندارد پر تکرارترین روش ریمارکتینگ است. در این روش شما بعد از شناسایی مخاطبین هدف و پرسونای مخاطب خود، با کمک گوگل، ریمارکتینگ انجام میدهید. در ریمارکتینگ استاندارد، تبلیغ مورد نظر شما در تبلیغات گوگل و شبکههای اجتماعی پربازدید به نمایش گذاشته میشود. در واقع گوگل با توجه به کلمات کلیدی که کاربران سرچ میکنند تبلیغات را به صورت هدفمند به آنها نمایش میدهد. یعنی تبلیغات شما را تنها به کسانی نمایش میدهد که کلمه کلیدی مورد نظر شما یا کلمات کلیدی مشابه آن را سرچ کردهاند. با این کار بازاریابی شما هدفمندتر میشود زیرا تبلیغات به کسانی نمایش داده میشوند که به دنبال موضوع آن هستند. به طور مثال فرض کنید صاحب یک وبسایت آموزشی هستید و محصولی که قصد فروش آن را دارید دوره آموزشی زبان انگلیسی است. بنابراین گوگل تبلیغ شما را به کاربرانی که در مورد آموزش زبان انگلیسی سرچ میکنند نمایش میدهد. اینگونه امکان اینکه افراد از وبسایت شما خرید کنند افزایش پیدا میکند.
#2. ریمارکتینگ پویا (Dynamic Remarketing)
بازاریابی مجدد پویا تقریبا مشابه بازاریابی مجدد استاندارد است. در این نوع بازاریابی کاربرانی که محصولات و خدمات خاصی از وبسایت شما را بازدید کردهاند و به آنها توجه نشان دادهاند هدف بازاریابی قرار داده میشوند. شما میتوانید با استفاده از کوکیهای گوگل پی ببرید کدام صفحات وبسایت شما بیشتر دیده شدهاند. در ریمارکتینگ داینامیک یا پویا شما فید مورد نظر خود را برای گوگل ارسال کرده و درخواست میکنید تبلیغات مورد به محصولات و خدمات مورد نظر را به آن افراد نشان دهد. در واقع به کاربران تبلیغات محصولی که از آن بازدید کردهاند را نشان میدهید. ریمارکتینگ پویا در واقع با توجه به علاقه و بازدید کاربران شخصی سازی میشود.
#3. ریمارکتینگ ایمیلی (Email Remarketing)
در بازاریابی مجدد ایمیلی شما میتوانید با ارسال ایمیل به کاربران خود آنها را به خرید از وبسایت خود دعوت و ترغیب کنید. برای اینکار ابتدا باید لیستی از ایمیل کاربرانی که وارد وبسایت شما شدهاند و ایمیل خود را وارد کردهاند اما هیچ اقدامی برای خرید انجام ندادهاند تهیه کنید. سپس ایمیلی با محتوای شخصی سازی شده و دارای دعوت به اقدام (Call To Action) جذاب برای آنها ارسال کنید.
بهتر است بخوانید:ایمیل مارکتینگ (Email Marketing) یا بازاریابی ایمیلی چیست؟#مزایای بازاریابی مجدد
#1. کاهش هزینهها
از آنجایی که این نوع بازاریابی شخصی سازی شده و بر اساس کاربران وبسایت شما است هزینههای زیادی در پی ندارد. تنها کاری که لازم است برای ریمارکتینگ انجام دهید شناسایی مخاطبین و دعوت آنها به خرید به صورت شخصی سازی شده است. هزینهی انجام ریمارکتینگ نسبت به انجام دیگر روشهای بازاریابی خیلی کمتر است.
#2. بازاریابی هدفمند و افزایش نرخ بازگشت سرمایه (ROI)
در بازاریابی مجدد تبلیغات شما برای کاربران و مشتریان قبلی وبسایت شما نمایش داده میشود. این یعنی شما یک قدم جلو هستید زیرا مخاطب هدفتان با وبسایت و کسبوکار شما آشنایی دارد. از این رو بازاریابی شما هدفمند میشود و نتایج خیلی خوبی از این نوع بازاریابی میگیرید. تبلیغات شما به افرادی نشان داده میشود که به محصولات شما علاقه پیدا کردهاند، بنابراین احتمال خرید آنها افزایش پیدا میکند. با این کار نرخ بازگشت سرمایه کسبوکار شما افزایش پیدا میکند و هزینههای تبلیغات و بازاریابی خیلی زود به چرخهی مالی کسبوکار شما برمیگردد.
#3. افزایش نرخ تبدیل وبسایت
شما در ریمارکتینگ نیازی به معرفی کسبوکارتان از صفر ندارید زیرا کاربران هدف شما همان کاربرانی هستند که از وبسایت و محصولات شما بازدید کردهاند. در این صورت با دیدن تبلیغات مجدد وارد وبسایت شما میشوند و با اقدام به خرید از کسبوکار شما، نرخ تبدیل وبسایت شما را افزایش میدهند.
مطلب پیشنهادی:افزایش فروش و نرخ تبدیل کسبوکار با ابزار پشتیبانی آنلاین#4. افزایش فروش و آگاهی از برند
شما با انجام بازاریابی مجدد به کاربران یادآوری میکنید که قبلا از محصولی بازدید کردهاند و ممکن است به آن علاقه پیدا کرده باشند. با اینکار علاوه بر اینکه کسبوکار و برند خود را به آنها یادآوری میکنید، باعث میشوید با دیدن مجدد آن محصول ترغیب به خرید محصول شما شوند. یعنی در واقع با اینکار هم برند خود را ماندگار میکنید و موجب افزایش فروش کسبوکارتان میشوید.
#استراتژیهای Remarketing
#1. دستهبندی کاربران (Segmentation)
سگمنتیشن کاربران یکی از اصلیترین کارهایی است که قبل از شروع بازاریابی مجدد باید آن را انجام دهید. بهتر است کاربران را بر اساس صفحاتی که بازدید کردهاند، اقداماتی که در وبسایت انجام دادهاند و محصولاتی که پسندیدهاند دستهبندی کنید. دستهبندی کاربران به شما کمک میکند ریمارکتینگ هدفمندتر شود و با بازدهی بیشتری همراه باشد. در پنل مدیریت کاربران وبسایت خود میتوانید اقداماتی که در وبسایت شما انجام دادهاند (مانند وارد کردن شماره همراه یا ایمیل) را مشاهده و بررسی کنید و راحتتر به دستهبندی آنها بپردازید.
#2. ارسال پیامهای شخصی سازی شده
بعد از اینکه کاربران را دستهبندی کردید بر اساس دستهبندی که در آن قرار دارند یک محتوای شخصی سازی شده بنویسید و برای آنها ارسال کنید. محتوای شخصی سازی شده تاثیر بیشتری روی کاربران میگذارد و احتمال خرید آنها را افزایش میدهد. فراموش نکنید که در پیامهای ارسالی حتما از کال تو اکشنهای جذاب استفاده کنید. راه اندازی کمپین کد تخفیف و ارسال کد تخفیف در پیامهای شخصی شده به کاربران یکی از راههایی است که میتواند آنها را ترغیب به خرید کند.
مقاله پیشنهادی:بهترین استراتژیهای طراحی و اجرای کمپینهای کد تخفیف#3. ارتباط سازنده با کاربران وبسایت
سعی کنید ارتباط خود با کاربران وبسایت همیشه فعال نگهدارید و آن را قطع نکنید. ارتباط سازنده با کاربران موجب میشود کسبوکار شما همیشه در ذهن آنها باشد و آن را فراموش نکنند. همچنین با ارتباط با کاربران میتوانید اعتماد آنها را جلب کرده و باعث شوید از کسبوکارتان خرید کنند.
#4. تبلیغات از طریق گوگل ادز (Google Ads)
تبلیغات گوگل ادز یکی از تاثیرگذارترین تبلیغات است. تبلیغات گوگل ادز وبسایت شما را در رتبه اول گوگل نمایش میدهد. با این کار کاربران وقتی موضوعی مشابه موضوع وبسایت شما را سرچ میکنند با وبسایت شما روبرو میشوند. این موضوع باعث میشود وارد وبسایت شما شوند و اقداماتی مختلفی را در وبسایت شما انجام دهند.
#5. تجزیه و تحلیل استراتژیهای مختلف
بعد از انجام استراتژیهای بازاریابی حتما و حتما به تجزیه و تحلیل آنها بپردازید. با بررسی نتایج استراتژیهای بازاریابی میتوانید پی ببرید کدام یک بازدهی بیشتری برای کسبوکار شما داشته است. در صورت شناسایی استراتژیهایی با بازدهی بیشتر میتوانید آنها را تکرار کرده و نتایج خیلی بهتری کسب کنید.
#نکته پایانی: رفتار کاربران را زیر نظر بگیرید
زیر نظر گرفتن رفتار مخاطبان در وبسایت باعث میشود به نقاط قوت و نقاط ضعف کسبوکار خود و کمپینهای بازاریابی خود پی ببرید. به طور مثال میدانید که n نفر از وبسایت شما بازدید کردهاند اما درصد کمی از آنها خرید انجام دادهاند، دلیل اینکه کاربران از شما خرید نکردند چیست؟ با زیر نظر گرفتن رفتار کاربران و تحلیل آن میتوانید دلایل مختلفی را پیدا کنید. با پیدا کردن این دلایل میتوانید آنها را اصلاح کرده و موجب خرید کاربران از کسبوکارتان شوید. به طور کلی ریمارکتینگ اگر به صورت اصولی انجام شود میتواند نتایج خوبی برای کسبوکار شما به همراه داشته باشد. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد و بتوانید با استفاده از آن به پیشرفت کسبوکارتان کمک کنید. خوشحال میشویم نظرات و سوالات خود را در قسمت نظرات برای ما ثبت کنید.