چگونه وبسایت راه اندازی کنیم؟ بهترین روشهای طراحی سایت
زمان مطالعه: ۸ دقیقه


امروزه اکثر کسبوکارها به سمت فروش آنلاین و رشد کسبو کار رفتهاند، یکی از روشها یا دقیقتر بگوییم یکی از بهترین روشهای فروش آنلاین، داشتن وبسایت و فروش از طریق وبسایت است. ممکن است بعد از تصمیم برای طراحی وبسایت این سوال برایتان پیش بیاید که از چه طریقی برای راهاندازی وبسایت خود اقدام کنید، در این مقاله انواع روشهای طراحی وبسایت را برایتان توضیح میدهیم تا با این روشها آشنایی کامل پیدا کنید و راحتتر تصمیم خود را بگیرید پس با غرفهچی همراه باشید.
#طراحی سایت چیست؟
طراحی سایت در واقع یک هنر است که برای راهاندازی و ساختن صفحههای وبسایت از طریق زبانهای برنامهنویسی یا CMSهای آماده به کار میرود، طراحی سایت از طریق روشهای مختلف قابل انجام است، برای انتخاب بهترین روش برای ساخت وبسایت اول باید نوع وبسایت خود را معلوم کنید و بعد به دنبال روش مناسب برای طراحی و راهاندازی آن بروید.
#انواع وبسایت
وبسایتها به دو دستهی وبسایت استاتیک و داینامیک تقسیم میشوند که از نظر روش ایجاد و مدیریت محتوا باهم تفاوت دارند.
#1. وبسایت استاتیک
در وبسایت استاتیک برای دسترسی به اطلاعات و ویرایش آنها به آشنایی و مهارت در برنامهنویسی نیاز است و شما بدون مهارت داشتن در کدنویسی نمیتوانید در وبسایت استاتیک تغییری ایجاد کنید، در واقع محتوا و ساختار وبسایت استاتیک ایستا و ثابت است، البته این نوع وبسایت اصلا رایج نیست و به دلیل سختی در تغییر دادن صفحات و محتوا تقریبا منسوخ شده است.
وبسایتهای استاتیک معمولاً توسط HTML و CSS ایجاد میشوند.
محتوا و طراحی این نوع وبسایتها ثابت است و تغییرات اندکی در طول زمان مانند به روزرسانی متن یا تصاویر، بر روی آنها اعمال میشود.
این نوع وبسایتها برای کسبوکارهای کوچک یا صفحات شخصی مناسب هستند که نیاز به بهروزرسانی محتوا و تغییرات پیچیده ندارند.
#2. وبسایت داینامیک
وبسایت داینامیک برعکس وبسایت استاتیک است و برای تغییر در محتوا و ویرایش اطلاعات نیازی به مهارت در کدنویسی ندارید و میتوانید هر موقع که نیاز بود بهراحتی ویرایشهای لازم را برای وبسایت خود انجام دهید، این وبسایت کاربردهای زیادی دارد و برای وبسایتهای خبری و آموزشی بهترین انتخاب است.
وبسایتهای داینامیک از زبانهای برنامهنویسی مانند PHP ،ASP.NET ، Python، و Ruby برای ایجاد شدن استفاده میکنند.
محتوا و طراحی این نوع وبسایتها پویا است و میتواند براساس اطلاعات ورودی کاربر یا اطلاعات پایگاه داده تولید شود.
وبسایتهای داینامیک امکاناتی مانند فرمهای تعاملی، ورود و ثبتنام کاربران، مدیریت محتوا و ... را فراهم میکنند.
به عنوان مثال، وبفروشگاهها(ووکامرس)، وبسایتهای خبری، و سامانههای مدیریت محتوا (CMS) معمولاً از نوع داینامیک هستند.
در کل، وبسایتهای استاتیک برای پروژههای کوچک و ساده مناسب هستند، در حالی که وبسایتهای داینامیک امکانات و انعطاف بیشتری را برای پروژههای پیچیدهتر ارائه میدهند.
#انواع طراحی سایت
#1. طراحی سایت اختصاصی
طراحی سایت اختصاصی به معنای ساخت یک وبسایت براساس نیازها، مشخصات و خصوصیات یک کسبوکار یا شخص است. این نوع طراحی وبسایت، به طور کامل براساس نیازمندیها و موارد ویژه مشتری، بدون استفاده از قالبها و الگوهای استاندارد تعریف شده طراحی و توسعه داده میشود.
طراحی سایت اختصاصی به مهارتهای کدنویسی نیاز دارد و کسی که در کدنویسی مهارت نداشته باشد نمیتواند این وبسایت را طراحی کند، برای طراحی سایت اختصاصی به همکاری با شرکتهای طراحی سایت نیاز دارید و با مطرح کردن نیازهای خود با شرکت طراحی سایت از آنها میخواهید که وبسایت مدنظر شما را برایتان طراحی کنند و بعد از طراحی اختیارات وبسایت را به شما بدهند تا بتوانید تمام تغییرات لازم را روی وبسایت پیاده کنید.
البته طراحی سایت خصوصی هم به دو نوع Open source و SAAS تقسیم میشود که در سایت Open source یا کد باز شما مستقیما به کدهای وبسایت دسترسی دارید و میتوانید در کدهای آن تغییراتی ایجاد کنید، در روش SAAS شما این دسترسی را ندارید و باید بهصورت ماهانه یا سالانه از شرکت طراحی سایت اشتراک بخرید.
#مراحل طراحی سایت اختصاصی
#1. تحلیل نیازمندیها
در این مرحله، تحلیلی دقیق از نیازمندیها و اهداف کسبوکار یا شخص انجام میشود. که شامل تعیین هدف کسبوکار، مخاطبان هدف، نوع محتوا و امکانات مورد نیاز است.
#2. طراحی گرافیک یا طراحی ظاهری (UI/UX)
در این مرحله، طراحی ظاهری و رابط کاربری وبسایت انجام میشود. که شامل طراحی صفحات، ناوبری، فرمها، و دیگر عناصر گرافیکی است که تجربه کاربری را بهبود میبخشد.
#3. کدنویسی
بعد از اینکه طراحی گرافیک وبسایت انجام شد وقت جان دادن به المانهای وبسایت از طریق کدنویسی است، شرکتهای طراحی سایت با توجه به نوع وبسایت و نیازها کدنویسی را انجام میدهند.
#4. خرید هاست و دامنه
بعد از اینکه تمام مراحل طراحی و کدنویسی به پایان رسید باید برای وبسایت خود هاست تهیه کنید و دامنه مربوط به موضوع وبسایت خریداری کنید تا بتوانید وبسایت خود را راهاندازی کنید و روی بستر اینترنت قرار دهید.
#5. تست و ارزیابی
پس از توسعه، وبسایت تست و ارزیابی میشود تا اطمینان حاصل شود که کارکرد و ظاهر آن به درستی انجام شده است.
#6. راهاندازی و پشتیبانی
پس از تستهای نهایی، وبسایت راهاندازی میشود و پشتیبانی فنی برای حل مشکلات و اضافه کردن ویژگیهای جدید فراهم میشود.
با طراحی سایت اختصاصی، صاحبان کسبوکار میتوانند یک وبسایت با کیفیت، منحصربهفرد، و دقیقاً بر اساس نیازمندیها و اهداف خود داشته باشند. این نوع طراحی امکانات و انعطاف بیشتری را نسبت به استفاده از قالبها و سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) فراهم میکند.
#2. طراحی وبسایت از طریق CMS
سیستم CMS مخفف عبارت Content Management System به معنی سیستم مدیریت محتوا است، یکی از رایجترین روشهای طراحی از طریق CMS طراحی سایت با وردپرس است، در این نوع طراحی نیازی به کدنویسی نیست و میتوانید با استفاده از سیستمهای آماده که از شرکتهای طراحی سایت تهیه میکنید و نصب افزونهها روی آن، وبسایت را راهاندازی کنید.
#مراحل راه اندازی سایت از طریق CMS
راهاندازی یک وبسایت از طریق یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) مانند WordPress، Joomla، یا Drupal، معمولاً شامل مراحل زیر است:
#1. تهیه هاست و دامنه
برای نصب سیستم CMS در مرحله اول به هاست و دامنه برای وبسایت نیاز دارید تا بتوانید سیستم را روی هاست نصب کنید.
#2. نصب سیستم مد نظر
بعد از خرید هاست باید برای خرید سیستم CMS مدنظر اقدام کنید و آن را روی هاست خود نصب کنید.
#3. تهیه و نصب قالب
برای قالب وبسایت میتوانید از وبسایتهای فروشنده قالب، قالبی مناسب برای وبسایت خود تهیه کنید یا از قالبهای رایگان استفاده کنید و آن را روی سیستم نصب کنید.
#4. تنظیمات اولیه و نصب افزونه ها
پس از انتخاب قالب، باید CMS را روی سرور خود نصب کرده و تنظیمات اولیه را انجام دهید. این شامل تنظیمات مانند زبان، نام و توضیحات سایت، تنظیمات امنیتی و دیگر تنظیمات مربوط به CMS است.
پس از نصب، میتوانید به سفارشیسازی بیشتر قالب از طریق افزونه المنتور و تنظیمات مربوط به وبسایت خود بپردازید. که شامل اضافه کردن و ویرایش صفحهها، افزودن افزونهها و بارگذاری فونت، تغییر تنظیمات ظاهری وبسایت و ... است.
#5. شروع محتوا گذاری
پس از تنظیمات اولیه، میتوانید محتوای وبسایت خود را که شامل ایجاد نوشته ها و برگه ها، انتشار مقالات، اضافه کردن تصاویر و ویدئوها، و سایر محتواهای مربوط به وبسایت است، ایجاد کنید.
#6. پشتیبانی و به روزرسانی
پس از راهاندازی، باید به پشتیبانی و به روزرسانی مداوم افزونه ها (پلاگین های) وبسایت بپردازید. این شامل حفظ امنیت وبسایت، اضافه کردن محتوای جدید، و اعمال بهروزرسانیهای لازم برای CMS و افزونههای مورد استفاده است.
این مراحل تنها یک راهنمای کلی برای راهاندازی وبسایت از طریق CMS هستند، و هر مرحله ممکن است بسته به نیازها و ویژگیهای وبسایت متفاوت باشد.
#3. طراحی سایت از طریق سایت سازها
طراحی سایت بهوسیله سایت سازها یکی از راحتترین و کمدردسرترین روشهای طراحی سایت است که میتوانید از طریق وبسایت شرکتهای سایت ساز، سایت خود را طراحی کنید، در این روش شما میتوانید با تنها چند کلیک ساده بدون صرف انرژی وبسایت خود را راهاندازی کنید.
سایت سازها ابزارهای آنلاین هستند که به شما امکان میدهند تا با استفاده از قالبها، ابزارها و ویژگیهای آماده، وبسایت خود را بسازید و آن را مدیریت کنید. معمولاً این سرویسها امکاناتی مانند هاستینگ، دامنه، ابزارهای طراحی وب، و ابزارهای مدیریت محتوا را ارائه میدهند.
سایت سازهای محبوب شامل Wix ،Squarespace ، Shopify، و WordPress.com هستند.
#مراحل راه اندازی سایت از طریق سایت سازها
#1. خرید هاست و دامنه
برای طراحی سایت از طریق سایت سازها نیاز است در مرحله اول هاست و دامنه موردنظرتان را تهیه کنید.
#2. انتخاب سایت ساز
میتوانید با تحقیق و سرچ بهترین سایت سازها را پیدا کنید، برای اینکار میتوانید مقاله ما در غرفهچی را در مورد معرفی سایت سازها مطالعه کنید.
#3. انتخاب قالب
میتوانید قالب مناسب را انتخاب کنید و در صورت نیاز تغییراتی روی آن انجام دهید و قالب را شخصیسازی کنید.
#4. اعمال صفحات و عناصر
در این مرحله میتوانید صفحات وبسایت خود را وارد کنید و تغییراتی روی عناصر آن اعمال کنید.
#5. کامل کردن مراحل ساخت
با انجام تمام گزینههای بالا حالا سایت شما آماده است و میتوانید پیشنمایش وبسایت را مشاهده کنید و در صورت رضایت کامل ساخت آن را نهایی کنید.
هرچند طراحی وبسایت از طریق سایت سازها سریع و آسان است، اما محدودیتهایی نیز دارد و برای وبسایتهایی که نیازمندیهای خاصی دارند، مناسب نیست.
#سخن آخر
ما در این مقاله از غرفهچی انواع روشهای طراحی سایت به همراه مراحل را برای شما توضیح دادیم و حالا شناختی در مورد این روشها دارید و میتوانید روش موردنظرتان را انتخاب کنید، اما اگر وقت کمی دارید و میخواهید خیلی سریع و بدون دردسر وبسایت خود را راهاندازی کنید پیشنهاد ما به شما استفاده از سایت ساز است، سایت ساز غرفهچی خدمات زیادی در اختیار شما قرار میدهد.