راهنمای کامل آنالیز وبسایت برای بهبود عملکرد و بهینهسازی
زمان مطالعه: ۸ دقیقه


برای ارتقای عملکرد وبسایت بسیار مهم است که آن را آنالیز کرده و مشکلات بخشهای مختلف آن را شناسایی کنیم. با آنالیز وبسایت، میتوانیم تمامی خطاها را شناسایی کرده و برای رفع آنها تلاش کنیم. رفع خطاهای وبسایت موجب بهینه شدن وبسایت میشود و میتوانیم کاربران و مشتریان بیشتری را جذب کنیم. آنالیز وبسایت جنبههای مختلفی دارد و ما باید وبسایت خود را از تمامی جنبهها آنالیز کنیم. در این مقاله قصد داریم به توضیح آنالیز و معرفی بهترین روشهای آنالیز وبسایت بپردازیم. تا انتهای این مطلب با تیم غرفهچی همراه باشید.
#آنالیز وبسایت چیست؟
تست و آنالیز وبسایت به معنی تحلیل و بررسی وبسایت از نظر عملکرد، ساختار و ویژگیهای مختلف است. با تحلیل و بررسی وبسایت میتوان به نقاط قوت و ضعف آن پی برد. این اتفاق باعث میشود با شناسایی نقاط ضعف وبسایت آنها را رفع کرده و عملکرد آن را بهبود ببخشیم. هدف از آنالیز وبسایت این است که تجربه کاربری وبسایت را ارتقا داده و وبسایتی بهینه داشته باشیم.
به طور کلی آنالیز وبسایت میتواند در بهبود سئو وبسایت و افزایش کاربران کمک شایانی به شما کند. اگر وبسایت خود را تست نکنید نمیتوانید نقاط ضعف را شناسایی کرده و آنها را رفع کنید در نتیجه وبسایت شما پیشرفت زیادی نخواهد داشت. در مقابل با شناسایی جنبههای منفی و رفع آنها روز به روز وبسایت خود را ارتقا میدهید و در کسبوکارتان پیشرفت زیادی خواهید داشت. پیشرفت در کسبوکارهای اینترنتی نیازمند داشتن یک وبسایت خوب و بهینه است. برای داشتن یک وبسایت بهینه با عملکرد عالی باید آن را آنالیز کرده و دادهها را بررسی کنید.
#بهترین روشهای ارزیابی وبسایت
#1. آنالیز عملکرد فنی وبسایت
مهمترین مرحله در آنالیز و تحلیل وبسایت آنالیز عملکرد فنی وبسایت است. عملکرد فنی وبسایت شامل سرعت لود، سازگاری با سیستم عاملهای مختلف و صفحات خطای وبسایت است. تمامی این موارد میتوانند کاربران را از وبسایت شما دور کرده و شانس شما برای فروش محصولات و خدمات را کاهش میدهند. بررسی این موارد به شما کمک میکند وبسایتی کاربرپسند داشته باشید و کاربران بیشتری را جذب وبسایت خود کنید.
#سرعت لود وبسایت
سرعت لود وبسایت فاکتور بسیار مهمی است که تمامی وبسایتها باید آن را رعایت کنند. امروزه کاربران اینترنت برای لود وبسایتها صبر نمیکنند و در صورت گذشت چند ثانیه وبسایت را ترک میکنند. بنابراین باید توجه داشته باشید که سرعت لود وبسایتتان را اصلاح کنید.
#ریسپانسیو (سازگاری با انواع سیستم عامل)
بهتر است وبسایت شما با تمامی سیستم عاملها سازگار باشد تا کاربران بتوانند راحتتر به آن دسترسی داشته باشند. به خصوص ریسپانسیو بودن وبسایت برای تلفنهای همراه بسیار مهم است زیرا بیشتر کاربران از طریق تلفن همراه خود وبگردی میکنند.
#صفحات خطا
وجود صفحات خالی در وبسایت موجب خطای 404 میشود و این مورد اصلا برای سئو وبسایت خوب نیست. وجود صفحات خطا در وبسایت کاربران را از وبسایت شما دور کرده و موجب میشوند کاربران به راحتی و سریعا وبسایت شما را ترک کنند.
#2. آنالیز سئو وبسایت
همه کسانی که در بستر اینترنت و دنیای دیجیتال وبسایت دارند با مفهوم سئو آشنایی دارند. سئو وبسایت برای حضور در نتایج اول گوگل بسیار مهم است و بدون در نظر گرفتن الگوریتمهای سئو افزایش رتبه وبسایت ممکن نیست. در واقع این سئو است که موجب میشود افراد با وبسایت آشنا شوند و از طریق موتورهای جستجو روی وبسایت کلیک کنند.
آنالیز سئو وبسایت باعث شناسایی اشتباهات در زمینه سئو شده و موجب میشود وبسایتی بهینه داشته باشید. رعایت الگوریتمهای گوگل باعث میشود سئو وبسایت پیشرفت کرده و به کاربران بیشتری نمایش داده شود. حال اگر اشتباهی در این مورد مرتکب شوید میتوانید به راحتی با آنالیز سئو وبسایت آن را شناسایی کرده و سریعا رفع کنید.
#3. آنالیز ترافیک وبسایت
با آنالیز ترافیک وبسایت میتوانید به تعداد بازدید کنندگان و مشتریان وبسایت خود پی ببرید. با این کار میتوانید تعداد مشتریان را نسبت به تعداد کل بازدیدکنندگان وبسایت بسنجید. اگر نسبت به کل بازدید کنندگان تعداد کمی خرید کرده باشند پی میبرید که شاید وبسایتتان دچار مشکل شده است.
در نتیجه برای پیدا کردن مشکل و ضعف، جستجو میکنید و با حل آن مشتریان از دست رفته را به کسبوکارتان بر میگردانید. با پی بردن به این موضوع خیلی راحت میتوانید با به کارگیری استراتژیهای مختلف بازاریابی فروش خود را افزایش دهید.
#4. آنالیز امنیت وبسایت
اطلاعات کاربران از ارزشمندترین دادههای یک وبسایت هستند و محافظت از آنها بسیار مهم است. عدم امنیت کافی موجب دزدیده شدن و لو رفتن اطلاعات کاربران شده و اعتبار شما را زیر سوال خواهد برد. در این صورت کاربران به وبسایت شما اعتماد نخواهند کرد و اینگونه روز به روز بازدیدکنندگان و مشتریان شما کاهش پیدا میکنند.
با آنالیز امنیت وبسایت میتوانی خیلی سریع مشکلات امنیتی را شناسایی کرده و آنها را رفع کنید. این کار موجب میشود اطلاعات کاربران و همچنین اطلاعات مهم مربوط به کسبوکار و وبسایت شما همیشه در امان باشند.
#5. آنالیز طراحی گرافیکی وبسایت
هنگامی که کاربران وبسایت شما را باز میکنند ابتدا با ظاهر و طراحی گرافیکی وبسایت شما رو به رو خواهند شد. از این رو بسیار مهم است که ظاهر وبسایت شما کاملا کاربرپسند باشد و قابلیت جذب کاربران را داشته باشد. کاربران زیادی به دلیل عدم ارتباط با ظهر و طراحی گرافیکی وبسایت آن را ترک میکنند و شما باید از این اتفاق جلوگیری کنید.
یکی از راهها برای جلوگیری از این موضوع آنالیز طراحی گرافیکی وبسایت است. شما با آنالیز طراحی ظاهری وبسایت میتوانید به مشکلات ظاهری آن پی برده و سعی کنید با حل کردن آنها ظاهری زیبا برای وبسایت خود طراحی کنید.
علاوهبر زیبایی ظاهری مورد دیگری که باید به آن توجه داشت دسترسی آسان به قسمتهای مختلف وبسایت است. یعنی باید وبسایتی داشته باشید که در عین زیبایی به راحتی قابل دسترس باشد. اگر وبسایت زیبایی داشته باشید، اما دسترسی به قسمتهای مختلف آن سخت باشد، امتیاز این مرحله را از دست میدهید. بنابراین باید در این مورد کارشناسان طراحی تجربه کاربری کمک بگیرید تا وبسایتی زیبا و قابل دسترس داشته باشید.
#6. آنالیز نرخ تبدیل وبسایت
نرخ تبدیل وبسایت یعنی چند درصد از بازدیدکنندگان محصولات، از شما خرید انجام دادهاند. با آنالیز و تحلیل نرخ تبدیل وبسایت میتوانید پی ببرید که چند درصد از بازدیدکنندگان به محصولات شما علاقهمند شده و تصمیم به خرید آنها گرفتهاند. بررسی نرخ تبدیل وبسایت به شما کمک میکند خطاها و مشکلات وبسایت خود را شناسایی کنید.
با شناسایی این مشکلات، رفع آنها آسانتر شده و زمان کمتری از شما صرف این کار میشود. به عبارتی نرخ تبدیل وبسایت نشاندهنده میزان ارتباط کاربر با محصول شما بوده و به شما کمک میکند میزان این ارتباط را افزایش دهید.
#ابزارهای تست و آنالیز وبسایت
#1. گوگل آنالیتیکس Google Analytics
گوگل آنالیتیکس یک ابزار پیچیده است که برای آنالیز وبسایت از جنبههای مختلف به کار میرود. شما میتوانید با استفاده از این ابزار گوگل وبسایت خود را به صورت کاملا رایگان آنالیز کنید و به مشکلات آن پی ببرید. گوگل آنالیتیکس برای آنالیز بخشهای مختلف وبسایت مناسب است و گزارشهای کاملی از وبسایت به شما ارائه میدهد. استفاده از این ابزار باعث میشود وبسایتی بهینه و کاربرپسند داشته باشید و کسبوکارتان را ارتقا دهید.
خدمات ارائه شده توسط گوگل آنالیتیکس
نرخ پرش کاربر
نرخ تبدیل وبسایت
تعداد بازدیدکنندگان و ترافیک وبسایت
تحلیل رفتار کاربران
ارائه گزارشات دقیق
#2. گوگل سرچ کنسول Google Search Console
ابزار گوگل سرچ کنسول یکی دیگر از ابزارهای ارائه شده توسط گوگل است که به شما در آنالیز و بررسی وبسایت کمک میکند. ابزار گوگل سرچ کنسول نیز مانند ابزار قبلی رایگان است و به راحتی میتواند از آن استفاده کنید. این ابزار برای بررسی ترافیک وبسایت بسیار کارآمد است و به شما در این مورد کمک زیادی میکند.
خدمات ارائه شده توسط گوگل سرچ کنسول
نرخ کلیکها
ترافیک وبسایت
موقعیت کلمات کلیدی وبسایت
تعداد نمایشها
#3. ابزار SEMrush
ابزار SEMrush نیز یکی از معروفترین ابزارهایی است که برای آنالیز وبسایت استفاده میشود. البته این ابزار اکثرا برای آنالیز سئو وبسایت استفاده میشود و یکی از قویترین ابزارهای آنالیز سئو وبسایت است. شما میتوانید با استفاده از این ابزار استراتژیها و کمپینهای تبلیغاتی خود را بهتر مدیریت کنید.
خدمات ارائه شده توسط SEMrush
آنالیز و بررسی ترافیک وبسایت
بررسی محتواهای وبسایت
تحلیل وبسایت رقبا
بررسی لینک و بک لینکهای وبسایت
#جمعبندی
با توجه به مطالبی که در این مقاله مطالعه کردیم به این موضوع پی میبریم که آنالیز وبسایت یک فعالیت ضروری برای ارتقای وبسایت است. با استفاده از ابزارهای آنالیز وبسایت شناسایی خطاها راحتتر شده و سرعت رفع آنها افزایش پیدا میکند. بنابراین بهتر است تمامی صاحبان وبسایتها این موضوع را جدی گرفته و برای پیشرفت وبسایت خود این کار را انجام دهند.
در این مقاله علاوهبر روشهای مختلف آنالیز وبسایت 3 ابزار مهم و کاربردی برای تحلیل وبسایت نیز به شما معرفی کردیم. امیدواریم این مطلب برای شما کاربردی باشد و با استفاده از آن وبسایت خود را بهینه کنید.