آموزش نوشتن صفحه قوانین و مقررات وبسایت + نکات مهم
زمان مطالعه: ۵ دقیقه
- صفحه قوانین و مقررات وبسایت چیست؟
- چرا باید صفحه قوانین و مقررات وبساست داشته باشیم؟
- متن صفحه قوانین و مقررات وبسایت شامل چه چیزهایی است؟
- 1.قوانین عمومی
- 2. تعهدات وبسایت
- 3. تعریف مشتری و تعهدات آن
- 4. سیاستهای حفظ حریم شخصی
- 5. نحوه ثبت سفارش
- 6. تضمین عودت کالا
- نکات مهم در نوشتن صفحه قوانین و مقررات وبسایت
- کلام آخر
قوانین و مقررات لازمهی هر کسبوکار، مکان، برنامه یا حتی هرخانهای است. قوانین و مقررات باعث میشوند کارها بهتر پیش بروند و از بروز درگیریها جلوگیری میکنند. جالب است بدانید وبسایت هم به قوانین و مقررات نیاز دارد. صاحبان وبسایت باید صفحهای برای قوانین و مقررات وبسایت در نظر بگیرند تا علاوه بر ایجاد نظم اعتماد مشتریان را جلب کنند. در این مقاله از پلتفرم غرفهچی قصد داریم به توضیح قوانین و مقررات وبسایت بپردازیم.
#صفحه قوانین و مقررات وبسایت چیست؟
صفحه قوانین و مقررات وبسایت شامل قوانین و مقرراتی است که صاحب وبسایت برای مشخص شدن تعهدات و مسئولیتهای کاربر و صاحب وبسایت مینویسد. وجود صفحه قوانین و شرایط در وبسایت جهت جلوگیری از سوء تفاهم و درگیریهای احتمالی بین صاحبان وبسایت و كاربران است. کاربرانی که وارد وبسایت شما میشوند میتوانند با خواندن صفحه قوانین و مقررات وبسایت شما به این پی ببرند که به عنوان مشتری چه حق و حقوقی دارند.
وبسایتهایی که قصد گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد) را دارند باید در وبسایت خود صفحهای به نام قوانین و مقررات وبسایت داشته باشند. لازمهی داشتن درگاه پرداخت آنلاین هم داشتن اینماد است. از این رو تمام وبسایتهای فروشگاهی به صفحه قوانین و مقررات نیاز دارند. داشتن صفحه قوانین و مقررات از اتفاقات احتمالی جلوگیری میکند و تجربه کاربری خوبی برای وبسایت شما به وجود میآورد.
#چرا باید صفحه قوانین و مقررات وبساست داشته باشیم؟
در واقع بعد از طراحی و راه اندازی وبسایت مهمترین کاری که باید انجام دهید این است که متن قوانین و مقررات وبسایت را بنویسید. داشتن صفحه قوانین و مقررات وبسایت باعث ایجاد نظم در وبسایت میشود و از ایجاد درگیری بین صاحب وبسایت و کاربران جلوگیری میکند. علاوه بر اینها باعث میشود کاربران خیلی راحتتر به وبسایت شما اعتماد کنند. با نوشتن قوانین و شرایط وبسایت تعهدات خود نسبت به مشتریان را مشخص میکنید و خودتان را از خطرهای احتمالی دور میکنید. به طور مثال اگر کلاهبرادریای خارج از وبسایت شما و با اسم وبسایت شما انجام شود شما هیچ وظیفهای در این مورد ندارید.
#متن صفحه قوانین و مقررات وبسایت شامل چه چیزهایی است؟
#1.قوانین عمومی
قوانین عمومی وبسایت شامل حال تمام وبسایتها میشوند و همهی وبسایتها باید داشته باشند.
قوانین و مقررات وب سایت منطبق با قوانین جمهوری اسلامی ایران و قانون تجارت الکترونیک است.
در صورتی که تغییری در قوانین درج شده ایجاد شود، در همین صفحه بهروزرسانی میشود.
#2. تعهدات وبسایت
وبسایت شما تعهداتی نسبت به کاربران و مشتریان خود دارد که باید این تعهدات را به صورت کامل در متن قوانین و مقررات وارد کنید. در این بخش باید آدرس اصلی یعنی همان دامنه و URL وبسایت خود را بنویسید.
#3. تعریف مشتری و تعهدات آن
تنها وبسایت نیست که تعهداتی دارد بلکه مشتریان هم باید برای استفاده از وبسایت شما قوانین و مقررات را رعایت کنند. به عنوان مثالهایی از این قوانین و مقررات میتوان به این چند مورد اشاره کنیم، کاربران باید طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران عمل کنند، حق ندارند حرفهای بد به زبان بیاورند، اجازهی انتشار مطالب اشتباه ندارند و برای ثبت نام باید شماره و اطلاعات صحیح را وارد کنند.
#4. سیاستهای حفظ حریم شخصی
در این قسمت باید به کاربر اطمینان دهید که اطلاعات شخصی و شمارهی او کاملا محرمانه پیش شما باقی میماند و هیچ سوء استفادهای از آن نمیشود، در مقابل باید به کاربر بگویید اجازه استفاده از تصاویر و ویدیوهای وبسایت شما را ندارد تمامی مطالب متعلق به وبسایت است.
#5. نحوه ثبت سفارش
در این قسمت باید تمام مشکلاتی که ممکن است هنگام ثبت سفارش کاربر رخ دهند را بنویسید. به طور مثال اگر سفارش ثبت نشد طی 48 ساعت آینده مبلغ به حساب شما بر میگردد، زمان احتمالی رسیدن کالا، زمان پشتیبانی آنلاین و اینکه کاربران باید اطلاعات درست وارد کنند از جمله قوانین و مقرراتی هستند که باید در این قسمت وارد شوند.
#6. تضمین عودت کالا
برای زمانی که مشتری قصد برگشت زدن کالا را داشت باید قوانینی همچون مدت زمانی که فرصت دارد، کالا باید بدون مشکل باشد و امکان عودت بدون شرط کالا وجود دارد را وارد کنید. همچنین اگر مشتری کار کردن با محصول را بلد نبود فروشگاه شما هیچ مسئولیتی در این مورد ندارد.
#نکات مهم در نوشتن صفحه قوانین و مقررات وبسایت
به هیچ عنوان قوانین و مقررات وبسایتهای دیگر را کپی نکنید و طبق شرایط خودتان قوانین و مقررات را بنویسید.
از قالبهای آماده استفاده نکنید.
قوانین و مقرراتی که مینویسید باید منصفانه باشد، یعنی برای هر دو طرف نوشته شده باشد.
سعی کنید از لحنهای ساده برای نوشتن قوانین و مقررات استفاده کنید که قابل فهم باشد.
باید در قوانین و مقررات شرایط سلب مسئولیت وبسایت را به طور کامل بنویسید.
برای قوانین و مقررات دستهبندی درست کنید.
در صفحه قوانین و مقررات شرایط شکایت از خودتان را بنویسید.
هنگام ثبت سفارش کاربر قوانین مربوط به خرید و فروش را به اون نمایش دهید تا تایید کند.
در صورت تغییر قوانین و مقررات حتما این تغییر را به کاربران اطلاع دهید.
خیال کاربران را از بابت اطلاعات خصوصی آنها راحت کنید.
در صفحه قوانین و شرایط قید کنید کاربران اجازه ندارند محتواهای غیرمجاز نشر دهند.
به کاربران بگویید در صورت رعایت نکردن قوانین حساب کاربری آنها مسدود میشوند.
#کلام آخر
به طور کلی وجود صفحه قوانین و شرایط برای وبسایت لازم است زیرا باعث میشود اعتماد کاربران راحتتر جلب شود و شرط گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی داشتن صفحه قوانین و مقررات است. در این مقاله از غرفهچی به طور کامل صفحه قوانین و مقررات وبسایت، بخشهای آن و نکاتی برای نوشتن آن را توضیح دادیم.