فریلنسر کیست؟ معرفی مشاغل فریلنسری و مزایای فریلنسینگ
زمان مطالعه: ۶ دقیقه
- ریشه و معنی واژه فریلنسر (Freelancer)
- فریلنسری چیست؟
- فریلنسر به چه کسی میگویند؟
- حقوق فریلنسری به چه صورت است؟
- فریلنسری شامل چه شغلهایی میشود؟
- مزایای فریلنسری
- معایب فریلنسری
- 1. عدم پایداری مالی و تضمین کاری
- 2. ضعف در برقراری ارتباط
- 3. برخورد با رقبا
- 4. عدم بیمه و مزایای کارمندی
- 5. مدیریت زمان و انعطاف
- شرایط لازم برای فریلنسر شدن
- بهترین سایتهای فریلنسری ایرانی
- بهترین سایتهای فریلنسری خارجی
- نتیجهگیری
احتمالا تا امروز کلمه فریلنسر یا شغل فریلنسری به گوشتان خورده است، فریلنسری یک شغل نیست؛ بلکه در واقع یکی از روشهای انجام کار است. در این مقاله از پلتفرم غرفهچی قصد داریم کمی در مورد فریلنسری و شخص فریلنسر کار صحبت کنیم پس اگر قصد آشنایی با این کار را دارید با ما همراه باشید.
#ریشه و معنی واژه فریلنسر (Freelancer)
برای اینکه بتوانیم بیشتر با این روش انجام کار آشنا شویم باید معنی این واژه را بلد باشیم تا بفهمیم چرا این اسم را برای این شغل استفاده کردهاند، این کلمه را در فارسی "آزادکار" ترجمه کردهاند، کلمه فریلنسر در کتابهای مختلف توسط نویسندههای برتر جهان مورداستفاده قرار گرفته است، مثلا والتر اسکات نویسنده اسکاتلندی در یکی از معروفترین رمانهایش از کلمه فریلنسر برای اشاره به جنگجویانی استفاده کرده است که به حکومت تعهدی نداشتند و هدف آنها از جنگ فقط پول بوده است.
#فریلنسری چیست؟
حال که بامعنی این کلمه آشنا شدیم بهتر میتوانیم دلیل نامگذاری فریلنسری را درک کنیم، فریلنسری به شغلهایی میگویند که از راه دور و بدون تعهد به هیچ ارگان و شرکت خاصی انجام میشوند، در فریلنسری حضور فرد در محل کار الزامی نیست و حتی ممکن است فرد در شهر یا کشورهای دیگر باشد، در این نوع انجام کار شرکت و فرد از طریق دنیای مجازی باهم در ارتباط هستند و پروژهها را برای یکدیگر ارسال میکنند، به طور مثال فرد و شرکت چند وقتی یکبار جلسهای برگزار میکنند و پروژههای جدید را مشخص میکنند، بعد تاریخی برای تحویل پروٰژه مشخص میکنند و فرد بعد از انجام پروژه، در تاریخ معین شده یا زودتر پروژه را برای شرکت ارسال میکند و این کار به همین منوال ادامه پیدا میکند.
#فریلنسر به چه کسی میگویند؟
فریلنسر شخصی است که بهصورت دورکاری کار میکند و هیچ قراردادی با شخص یا شرکت کارفرما ندارد، شخص فریلنسر میتواند بهصورت همزمان با چند شرکت کار کند و درآمد داشته باشد، شخصی که فریلنسری کار میکند ساعت کاری ندارد و میتواند هر ساعت از شبانهروز که راحت این کارش را انجام دهد و در موعد مقرر پروژه را برای کارفرما ارسال کند.
#حقوق فریلنسری به چه صورت است؟
حقوق دریافتی هر فرد از کارفرما متغیر است و نمیتوان مبلغ خاصی را برای آن در نظر گرفت، حقوق فریلنسری باتوجه به تعداد پروژهها و نوع شغل پرداخت میشود، مثلا کارفرما برای یک پروژه یک مبلغ خاص را در نظر میگیرد و فرد ممکن است کار را در یک روز یا در یک هفته انجام دهد، پس هرچقدر پروژه مهمتر باشد و سرعت انجام پروژه بیشتر باشد حقوق فرد فریلنسر همافزایش پیدا میکند.
#فریلنسری شامل چه شغلهایی میشود؟
فریلنسری شامل تمام شغلهایی میشود که انجام آنها از راه دور و بدون نیاز به حضور در محل کار امکانپذیر است، مثلا شغلهایی مثل فروشندگی را نمیتوان بهصورت فریلنسری انجام داد؛ زیرا برای این شغل حضور در محل کار ضروری است و از راه دور امکانپذیر نیست.
بعضی از شغلهایی که میتوان آنها را بهصورت فریلنسری انجام داد عبارتاند از:
تولید محتوا
امور مربوط به سئو
عکاسی و فیلمبرداری
ادمینی
برنامهنویسی و کدنویسی
ترجمه فیلم یا متن
نویسندگی
آموزش مجازی
پشتیبانی سایت
منشی تلفنی
تایپیست
مشاوره درسی و روانشناسی
حسابداری
بازاریابی تلفنی و اینترنتی
گرافیست
#مزایای فریلنسری
#1. بدون محدودیت زمانی
فردی که بهصورت فریلنسری کار میکند محدودیتی برای ساعتهایی که در روز کار میکند و ساعت حضور در محل کار ندارد و میتواند هر ساعتی که میخواهد با زمان دلخواه خودش کار کند و حتی میتواند شبها کارش را انجام دهد، فریلنسر میتواند یک روز به طور کامل کار نکند یا یک روز شبانه روز کار کند؛ یعنی اختیار این موضوع به طور کامل دست خود فرد است.
#2. عدم تعهد
فریلنسر میتواند در زمان دلخواه دیگر با کارفرما همکاری نکند و این همکاری را قطع کند، علاوه بر این میتواند بدون اینکه قراردادی امضا کند با چندین شرکت و کارفرما کار کند و چندین کار در کنار هم داشته باشد، این عدم تعهد باعث میشود فرد با محدودیت روبهرو نباشد و هر زمانی که میخواهد به یک همکاری پایان بدهد یا همکاری جدیدی را شروع کند.
#3. سهولت در پیدا کردن شغل
شخص فریلنسر بهراحتی از طریق سایتهای فریلنسری میتواند شغلها و پروژههای جدیدی پیدا کند و نیازی به مصاحبههای حضوری و طولانی نداشته باشد، فریلنسر تنها با یک جستجوی ساده میتواند پروژههای جدیدی پیدا کند.
#4. درآمد بالا
باتوجهبه اینکه حقوق فریلنسری بهصورت پروژهای است و فریلنسر هیچ محدودیتی در تعداد پروژهها و شغلهایی که قبول میکند ندارد میتواند با بالابردن سرعت خود در انجام کار، پروژههای بیشتری قبول کند تا درآمد خود را افزایش دهد.
#5. صاحب اختیار بودن
ازآنجاییکه فریلنسری ساعت کاری مشخصی ندارد، شخص فریلنسر برای انجام کارها شخصی خود نیازی به پر کردن برگه مرخصی ندارد و میتواند هر ساعتی از شبانهروز کارهای شخصی خودش را انجام دهد و بعد به سراغ پروژههایش برود.
#معایب فریلنسری
همانطور که همه روشها و مدلهای کسبوکار دارای مزایا و معایب هستند، فریلنسری هم با معایبی همراه است. برخی از معایب فریلنسری عبارتند از:
#1. عدم پایداری مالی و تضمین کاری
فریلنسرها ممکن است با نوسانات مالی روبرو شوند. زمانی که کاری ندارند، درآمدشان به طور قابل توجهی کاهش مییابد و این موضوع میتواند به تنشهای مالی و استرس منجر شود. همچنین در مواجهه با کارهای جدید، فریلنسرها نمیتوانند تضمین کنند که آیا پروژههای بعدی وجود دارند یا نه.
#2. ضعف در برقراری ارتباط
برخی از فریلنسرها ممکن است مشکلاتی در برقراری ارتباط با مشتریان داشته باشند، که میتواند به عدم رضایت مشتریان و از دست دادن پروژههای آینده منجر شود.
#3. برخورد با رقبا
با افزایش تعداد فریلنسرها، رقابت در بازار فریلنسینگ نیز افزایش یافته است. این موضوع باعث میشود که برای فریلنسرها حضور قابل توجه در بازار و جذب پروژهها به چالش کشیده شود.
#4. عدم بیمه و مزایای کارمندی
فریلنسرها برخلاف کارمندان، به بیمه و مزایای کارمندی دسترسی ندارند. این امر میتواند ریسکهای مربوط به بیماری، مصدومیت و نقص در کار را افزایش دهد.
#5. مدیریت زمان و انعطاف
انعطاف زمانی فریلنسرها میتواند همزمان مزیت و معایبی داشته باشد. اگر کارآمدی زمانی مناسبی وجود نداشته باشد، ممکن است فریلنسر با مشکلاتی ماندن نداشتن ساعات خواب صحیح مواجه شود.
در نهایت، هرچند که فریلنسری با مزایا و امکانات بسیاری همراه است، اما اگر این معایب مدیریت نشوند، ممکن است برای فریلنسرها مشکلاتی ایجاد شود.
#شرایط لازم برای فریلنسر شدن
فریلنسر شدن به شرایط و امکانات خاصی نیاز ندارد و تنها کافی است یک لپتاپ داشته باشید و در یکی از شغلهایی که در بالا نام بردیم مهارت کافی را داشته باشید و در وبسایتهای فریلنسری دنبال پروژهها و شغلهای مربوط به مهارت خود باشید، البته این نکته را فراموش نکنید که در شروع کار ممکن است سخت به شما اعتماد کنند و پروژهای را در اختیار شما قرار دهند، پس اول باید از پروژههای کوچکتر شروع کنید تا بتوانید برای خودتان یک رزومه عالی بسازید.
#بهترین سایتهای فریلنسری ایرانی
وبسایت پونیشا
وبسایت کار لنسر
وبسایت پارسکدرز
#بهترین سایتهای فریلنسری خارجی
Upwork
Freelancer
Fiverr
Toptal
Guru
PeoplePerHour
Upstack
99designs
#نتیجهگیری
بهطورکلی فریلنسینگ شغل خوب و پر درآمدی است به شرطی که برنامهریزی کاری داشته باشید و حواستان به تاریخ تحویل پروژهها باشد، با اینکه فریلنسری مزایای زیادی دارد باید این نکته را هم در نظر داشت که هر چیزی معایبی هم دارد و هیچچیز خوب مطلق نیست، اما بهطورکلی اگر بخواهیم حساب کنیم میشود بهعنوان یک شغل خوب به آن نگاه کرد و برای ادامهدادنش تلاش کرد.